ארוחת בוקר צרפתית
כמה כיף להתחיל את הבוקר עם ביצים עלומות, סלט ירוק ברוטב ויניגרט חרדל ודבש, טוסט עם חמאה ומימוזה. אנחנו אומרים לכם, אלה החיים הטובים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לביצים העלומות:
ביצים כמספר הסועדים
ליטר מים
1 כף חומץ
לסלט:
עלי חסה שטופים וקרועים ולקט עלי בייבי
1/2 כוס שמן זית
3 כפות חומץ בן יין
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף דבש
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
למימוזה:
1 בקבוק יין נתזים (למברוסקו, קווה או שמפניה), קר
מיץ תפוזים סחוט טרי, קר
להגשה:
בגט
חמאה צרפתית
מעדן פרי או ריבה
גבינת טרטר למריחה
אופן ההכנה:
1 דבר ראשון מכינים את הסלט: מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת או בשייקר. מעבירים את החסות לקערה, שופכים כמה כפות מהרוטב (את השאר אפשר לשמור במקרר) ומערבבים.
2 הביצים: מביאים את המים והחומץ לרתיחה עדינה בסיר או במחבת נירוסטה עמוקה. שוברים את הביצים פנימה אחת אחת, ומבשלים כ-5 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת.
3 המימוזה: מוזגים בכוסות יין גבוהות למזוג חצי יין נתזים וחצי מיץ תפוזים.
4 קולים קלות את פרוסות הבגט, ומגישים עם הביצים, הסלט, המימוזה והממרחים.
>> אתמול הכנו רטטוי ממש דיאטטי, אז היום מותר לנו