אוכל
צילום׃ thinkstock

ארוחת בוקר צרפתית

כמה כיף להתחיל את הבוקר עם ביצים עלומות, סלט ירוק ברוטב ויניגרט חרדל ודבש, טוסט עם חמאה ומימוזה. אנחנו אומרים לכם, אלה החיים הטובים

רונית דוידוביץ', יועצת קולינרית מגה בעיר | מגה בעיר | פורסם 05/02/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לביצים העלומות:

ביצים כמספר הסועדים

ליטר מים

1 כף חומץ

לסלט:

עלי חסה שטופים וקרועים ולקט עלי בייבי

1/2 כוס שמן זית

3 כפות חומץ בן יין

1 כף חרדל דיז'ון

1 כף דבש

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

למימוזה:

1 בקבוק יין נתזים (למברוסקו, קווה או שמפניה), קר

מיץ תפוזים סחוט טרי, קר

להגשה:

בגט

חמאה צרפתית

מעדן פרי או ריבה

גבינת טרטר למריחה

אופן ההכנה:

1 דבר ראשון מכינים את הסלט: מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת או בשייקר. מעבירים את החסות לקערה, שופכים כמה כפות מהרוטב (את השאר אפשר לשמור במקרר) ומערבבים.

2 הביצים: מביאים את המים והחומץ לרתיחה עדינה בסיר או במחבת נירוסטה עמוקה. שוברים את הביצים פנימה אחת אחת, ומבשלים כ-5 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת.

3 המימוזה: מוזגים בכוסות יין גבוהות למזוג חצי יין נתזים וחצי מיץ תפוזים.

4 קולים קלות את פרוסות הבגט, ומגישים עם הביצים, הסלט, המימוזה והממרחים.

>> אתמול הכנו רטטוי ממש דיאטטי, אז היום מותר לנו