קרפ סוזט
קרפ סוזט הוא הקינוח המושלם לחורף: חמאתי, מלא בטעמי תפוז ועולה באש (שאותה מדליקים ביתר זהירות, כן?). כי למה להכין סתם קרפים, אם אפשר להכין אותם כמו הצרפתים ולהספיג אותם בליקר בוער
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לקרפים:
2 ביצים בגודל L
1/2 כוס חלב
1/3 כוס מים
כף שמן צמחי
15 גרם חמאה, מומסת
3/4 כוס קמח
קורט מלח
1/2 כפית סוכר
בנוסף:
100 גרם חמאה, רכה (בטמפרטורת החדר)
1/4 כוס סוכר
כף קליפת תפוז מגוררת
1/3 כוס מיץ תפוזים
2 כפות קוניאק / ברנדי
1/4 כוס ליקר תפוזים (כמו גרנד מרינייה או קוואנטרו)
אופן ההכנה:
1 טורפים בקערה את הביצים והחלב. מוסיפים את המים, השמן והחמאה המוממסת וטורפים שוב. מוסיפים את הקמח, המלח והסוכר ומערבבים רק עד שהם נטמעים בתערובת הרטובה.
2 מכינים את הקרפים: מחממים מחבת גדולה ושטוחה ומוסיפים לה חמאה. יוצקים למחבת כ-2 כפות בלילה ומטים את המחבת, כך שהבלילה תכסה באופן שווה את פני המחבת. אם יצקתם יותר מדי בלילה - שופכים אותה בחזרה לקערה. מטגנים פחות מדקה - עד שהשוליים של הקרפ מתחילים להסתלסל. הופכים את הקרפ ומטגנים עוד כ-10 שניות נוספות. מעבירים את הקרפ המוכן לצלחת גדולה וממשיכים לטגן (מהבלילה הזאת יוצאים כ-12 קרפים) עד שהבלילה מסתיימת.
3 מכינים את המילוי: מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון קטן את החמאה והסוכר. מעבדים עד שהחמאה מהבהירה והופכת אוורירית יותר. מוסיפים את קליפת התפוז ומיץ התפוזים ומעבדים עד שהם מתאחדים עם החמאה.
4 מחממים תנור על גריל עליון לחום גבוה. מניחים במרכז כל קרפ 2 כפיות של החמאה התפוזית, מקפלים לחצי ואז שוב לחצי, כך שהופכים את הקרפ למשולש. מניחים את הקרפים הממולאים על תבנית תנור משומנת עם שוליים גבוהים (לא משנה באיזה גודל) בצורה חופפת. מפזרים מעל כ-2 כפיות סוכר ומעבירים לכ-2 דקות לתנור, עד שהסוכר מתחיל להתקרמל.
5 מחממים בסיר קטן את הקוניאק וליקר התפוזים. מדליקים בזהירות את הנוזל האלכוהולי ויוצקים אותו על התבנית עם הקרפים שיצאה מהתנור. בעזרת כף גדולה וארוכה יוצקים את הנוזלים הבוערים על הקרפים, עד שהם נכבים. מגישים מיד.