גראטן תפוחי אדמה צרפתי מושלם
בזמן שאתם שוב זרקתם לתנור תפוחי אדמה עם הקליפה, בצרפת הביאו את מנת התפודים בתנור לכדי אמנות. קבלו את הגראטן: מאפה הכי פשוט בעולם של רעפי תפוחי אדמה דקיקים, שמשתובבים בתנור עם שמנת מתוקה, חלב וגבינה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
קילו תפוחי אדמה (רצוי מזן דזירה אבל לא חובה)
שן שום, חצויה
כוס וחצי שמנת מתוקה
כוס חלב
רבע כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
כפית וחצי מלח
פלפל שחור טחון טרי
כוס גבינת גרויאר מגוררת (או כל צהובה אחרת)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 משפשפים תבנית בינונית בשן השום החצויה. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם דק דק (עד 3 מ"מ עובי) - רצוי בעזרת מנדולינה. שומרים בקערה גדולה.
3 מחממים בסיר קטן את השמנת, החלב, אגוז המוסקט והמלח על אש בינונית עד שרואים סימנים ראשונים של רתיחה (בשולי הסיר מתחילות להתהוות בועות). מוסיפים את הפלפל השחור, מערבבים ומסירים מהאש.
4 שופכים את תערובת החלב והשמנת לקערת תפוחי האדמה. מערבבים בעדינות בעזרת הידיים, כך שכל הפרוסות יצופו בתערובת, ומעבירים לתבנית. משטחים ומסדרים את תפוחי האדמה בידיים, אם צריך.
5 מפזרים את הגבינה ואופים עד שתפוחי האדמה רכים, בערך שעה ורבע. אם רואים שהשכבה העליונה משחימה מדי, מכסים בנייר כסף.