צילום׃ hlphoto, Thinkstock
קדירת בשר וירקות
קר לכם? הנה מנה שתחמם אתכם באופן הנעים ביותר האפשרי: תבשיל בקר צרפתי עם גזר, לפת, כרוב ושומר, שמתבשלים שעתיים ביין אדום. ככה אנחנו אוהבים את החורף שלנו
רונית דוידוביץ', יועצת קולינרית מגה בעיר | מגה בעיר
| פורסם 18/02/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1 קילו בשר בקר אחורי טרי, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
5 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים
2 גזרים, חתוכים לקוביות
1 לפת, חתוכה לקוביות
2 פקעות שומר, חתוכות לקוביות
1/2 כרוב לבן, חתוך לרצועות
2 כפות סוכר חום
כף תימין קצוץ
מלח
פלפל שחור
2 כוסות יין אדום
5 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר רחב את השמן ומטגנים את הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד כמה דקות.
2 מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר מתרכך.
>> צרפתי בריא: כמה סוכר אפשר להפחית מקינוח בלי שהטעם ייפגע?
>> והנה ארוחה בוקר מושחתת ונפלאה: בורק עם טונה, ביצה ופלפל חריף