אוכל
צילום׃ hlphoto, Thinkstock

קדירת בשר וירקות

קר לכם? הנה מנה שתחמם אתכם באופן הנעים ביותר האפשרי: תבשיל בקר צרפתי עם גזר, לפת, כרוב ושומר, שמתבשלים שעתיים ביין אדום. ככה אנחנו אוהבים את החורף שלנו

רונית דוידוביץ', יועצת קולינרית מגה בעיר | מגה בעיר | פורסם 18/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 קילו בשר בקר אחורי טרי, חתוך לקוביות של 2 ס"מ

5 כפות שמן זית

2 בצלים, קצוצים

2 גזרים, חתוכים לקוביות

1 לפת, חתוכה לקוביות

2 פקעות שומר, חתוכות לקוביות

1/2 כרוב לבן, חתוך לרצועות

2 כפות סוכר חום

כף תימין קצוץ

מלח

פלפל שחור

2 כוסות יין אדום

5 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר רחב את השמן ומטגנים את הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד כמה דקות.

2 מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר מתרכך.

>> צרפתי בריא: כמה סוכר אפשר להפחית מקינוח בלי שהטעם ייפגע?

>> והנה ארוחה בוקר מושחתת ונפלאה: בורק עם טונה, ביצה ופלפל חריף