אוכל
צילום׃ istockphoto

שטרודל תפוחים בחמאה

פרידה הכט עם מתכון פשוט ומנצח לשטרודלים אישיים. תשאירו מקום אחרי האוכל

פרידה הכט | mako אוכל | פורסם 10/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק עלים על בסיס חמאה

ביצה טרופה, למריחה

למילוי:

5 תפוחים מזן גרנד סמית

כוס סוכר

100 גרם צימוקים (שני שליש כוס)

50 גרם אגוזי מלך, קצוצים (חצי כוס)

כפית שטוחה קינמון

100 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ופורסים כל רבע לפרוסות דקות.

2 מחממים מחבת גדולה וממיסים את החמאה. מוסיפים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים כל הזמן, עד שרוב הנוזלים מתאדים. כדאי לטעום ולשנות את המתיקות לפי טעמכם. מניחים בצד עד שיתקרר (ככל שהמלית תהיה יותר קרה, כך יהיה קל יותר לעבוד איתה).

3 פורסים את בצק העלים וחותכים לריבועים של 10 ס"מ בערך.

4 בכף מרק לוקחים מהמלית ומניחים באמצע של כל ריבוע. אוספים כלפי מעלה את שולי הבצק ומהדקים טוב. לאחר מכן, משטחים עם כף היד ושוב מהדקים. נוצר שטרודל עגול, כשמלמעלה הבצק כמו "פליסה".

5 מושחים כל שטרודל בביצה טרופה, ומסדרים בתבנית על נייר אפייה. אופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהשטדורלים נעשים חומים, אבל לא יותר מדי.

* מסעדת פרידה הכט, בן יהודה 20, תל אביב, 8092674–053

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!