אוכל

סברינה כמו בקונדיטוריה

הסברינות שבתמונה לא צולמו בקונדיטוריה וגם לא בביתה של איזו סבתא שמכינה כאלה עשרות שנים. הכינו אותן אנשים כמונו וכמוכם, ותראו איך יופי יצא! בקיצור, מתברר שהמחווה הכי מרגשת לאייטיז בכלל לא מסובכת להכנה

גיל פינקלשטיין | שוגר דדיז | פורסם 21/10/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 229 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבצק:

2 כוסות קמח 30 גרם שמרים יבשים

קורט מלח

100 גרם סוכר לבן

כוס חלב

100 גרם חמאה מומסת

4 ביצים

כף תמצית וניל

לסירופ:

ליטר וחצי מים

500 גרם סוכר

2-3 תפוזים, פרוסים גס

לקצפת:

2 מכלים שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל צרפתי

100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, השמרים, המלח וחצי מכמות הסוכר.

2 בקערה נפרדת טורפים יחד את החלב, יתרת הסוכר והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת חלקה (אם החמאה מתקשה בתוך החלב, אפשר להכניס למיקרוגל ל-15-20 שניות ולערבב היטב).

3 שופכים את תערובת החלב והחמאה לקערת מיקסר, מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבבים במיקסר 5 דקות רצוף, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.

4 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 30-40 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

כל הסרטונים המלאים מחכים לכם בערוץ "שוגר דדיז" ביוטיוב

גם אתם אבות מבשלים? הצטרפו לקבוצת שוגר דדיז, ושלחו לנו מתכונים, תמונות וסרטונים

5 משמנים 12 תבניות מאפינס וממלאים עד קצת מעל חצי הגובה. מניחים להתפחה של 20 דקות נוספות.

6 מחממים תנור ל-190 מעלות.

7 אופים את הסברינות 20-25 דקות או עד שהן שחומות, רכות ומעט קפיציות למגע. מוציאים ומצננים.

8 מכינים סירופ: מרתיחים בסיר מים, סוכר ותפוזים ומבשלים חצי שעה (אפשר להוסיף תמצית וניל, אם רוצים).

9 מורידים את הסיר מהאש ומכניסים פנימה 2-3 סברינות (שהתקררו בינתיים). אחרי 2-3 דקות הופכים בזהירות בעזרת כף גדולה. מוציאים, וחוזרים על הפעולה עם שאר הסברינות.

10 מניחים את הסברינות על מגש כשהן הפוכות, עד שהן מצטננות לחלוטין.

11 מקציפים יחד את חומרי הקצפת.

12 חותכים כל סברינה בחלקה העליון (לא עד הסוף) ומזלפים כמות יפה של קצפת.

13 מקשטים כל סברינה בדובדבן מסוכר חצוי, מרטיבים בעוד מעט סירופ ומגישים.