אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות זוקיני וגזר שוברות שגרה

מילא גזר, אבל זוקיני? לילדים שלנו? אחרי שאמרנו לא ולא ועוד הפעם לא ניסינו את המתכון הזה, עם פירורי הלחם והמילוי המפנק של גבינות, ואתם יודעים מה? לא נשאר כלום בצלחת

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 29/11/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

250 גרם גבינת ריקוטה

1 זוקיני, מגורר וסחוט מנוזלים

1 גזר, מגורר

חצי כוס גבינת קשקבל מגוררת

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

1 כוס פירורי לחם + פירורי לחם לציפוי

שמן קנולה לטיגון הלביבות

להגשה:

עגבניות טריות מגוררות עם שמן זית ומלח פלפל 

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב בקערה ריקוטה, זוקיני, גזר, גבינת קשקבל, ביצה, מלח, פלפל ופירורי לחם (שימו לב, לא בטוח שתצטרכו את כל כמות הפירורים, לכן הוסיפו אותם בהדרגה).

2 מכסים את הקערה ומעבירים למקרר להתייצבות לחצי שעה.

3 מעצבים את הלביבות בצורת מלבן (במידת הצורך מוסיפים עוד פירורי לחם). 

4 טובלים כל לביבה בפירורי לחם לכיסוי חיצוני.

5 מחממים שמן קנולה בשכבה דקה במחבת ומטגנים את הלביבות עד שהן זהובות מכל הצדדים, מעבירים לנייר סופג, מצננים קלות ומגישים לצד עגבניות מגוררות עם שמן זית ומלח.

* אם מכינים מראש, ניתן לחמם את הלביבות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-4 דקות.

 

לביבות זוקיני וגזר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סליחה, ילדים, אפשר לאכול לכם מהצלחת?|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל