סלט אטריות שעועית
סלט אטריות שעועית עם ירקות, בוטנים וגרגירי רימון ברוטב צ'ילי, שבתוספת קטנה של עוף יכול בקלות לתפקד על תקן מנה עיקרית. מנה מרעננת, בריאה, צבעונית ומפוצצת טעמים - באמת בכלום עבודה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 חבילה אטריות שעועית
2 גזרים שטופים (אין צורך לקלוף)
6 צנוניות, שטופות היטב
4-5 ענפי בצל ירוק, כולל החלק הלבן
1 צרור כוסברה
1 צ'ילי אדום טרי
רבע כרוב סגול או לבן, שטוף
שלושת רבעי כוס בוטנים קלויים
גרגירים מחצי רימון
לרוטב:
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית כוסברה יבשה
חצי כפית פלפל ארבע העונות גרוס
3 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן זית
כפית שמן שומשום
מיץ מחצי לימון (אם אין בו הרבה מיץ, אפשר גם מלימון שלם)
כף דבש
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1 שמים את האטריות בקערה רחבה ושופכים מים רותחים עד כיסוי. סוגרים במכסה או צלחת גדולה ומניחים לאטריות להתרכך במשך 10-15 דקות.
2 בינתיים מכינים את הסלט: מגררים את הגזר בפומפייה או במעבד מזון לגפרורים דקים. חותכים את הצנוניות לפרוסות דקות מאוד. פורסים את הבצל והצ'ילי לטבעות דקות מאוד, קוצצים את הכוסברה וחותכים את הכרוב לרצועות דקות.
3 קוצצים גס את הבוטנים.
4 מערבבים בכוס או בקערה את כל מצרכי הרוטב.
5 מסננים את האטריות ומוסיפים את כל הירקות, הבוטנים וגרגירי הרימון.
6 מזלפים את הרוטב ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות ושדרוגים:
* לגרסה טבעונית ממירים את הדבש בסילאן או מייפל.
* במקום אטריות שעועית ניתן להשתמש באטריות אורז (שימו לב שצריך לבשל אותן לפי ההוראות על האריזה).
* רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לסלט צרור עלי נענע קצוצים גס.
* רוצים להפוך את הסלט למנה עיקרית? מוסיפים חצי קילו עוף טחון, צרוב היטב על מחבת ומפורר רק חלקית, ומערבבים עם שאר המצרכים.