אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

ארוחה של חזה עוף וירקות בתבנית אחת

גם השפים הכי מוכשרים לא יכולים להתעלם מהאמת הברורה: אוכל פשוט יכול להיות הכי טעים שיש. יוגב ירוס, השף של מסעדת מטבחצר, מוכיח את זה שוב - עם תבנית אחת הכי לא מורכבת שיש של חזה עוף וירקות שהקיץ אוהב

יוגב ירוס, מטבחצר | mako אוכל | פורסם 14/11/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 305 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קיץ, חם רצח. הזוי איך כל שנה כולנו פשוט בהלם מהדבר הזה. אני לא חובב גדול של הקיץ שלנו (למרות שאני במגמת שיפור בשנים האחרונות), אבל אי אפשר להכחיש שיש לו מקום של כבוד בפנתיאון הקולינרי - על כל נפלאות הפירות הנשירים, העגבניות הבשלות ושטופות שמש, החצילים והקישואים, הדלעות היפות והדלועיים האחרים שבאים עלינו לטובה.

 

את האירוח שלי ב-mako החלטתי להתחיל במתכון באמת בסיסי של חזה עוף וירקות בתנור - מתכון קל ומהיר, בלי חומרי גלם שקשה למצוא ובלי טכניקות מתוחכמות. עוף עם ירקות בתנור - מנה שאין יותר בית ממנה. והאמת היא שתוך כדי ההכנה וכתיבת המתכון הוקסמתי לגלות את הדברים הקטנים והפשוטים שנמצאים סביבנו כל הזמן, ואנחנו בדרך כלל פשוט עסוקים וטרודים מכדי לשים אליהם לב. מה למשל? ענפי הרוזמרין שצומחים בכל כך הרבה חצרות של בניינים, שאפשר לקטוף בדרך חזרה מהעבודה ולהוסיף לארוחה המתבשלת. אין לכם כאלה? או שתחפשו יותר טוב (סביר להניח שתמצאו) או שתרדו פעם למטה עם הילדים ותשתלו כמה עשבי תיבול שאפשר להשיג בכל סופר.

 

לסיום, כמה מילים על חיתוך ירקות: רובנו לא חותכים ירקות אלא מחסלים אותם - במקום להוריד שפיץ קטן מראש המלפפון, פשוט עורפים לו את הראש. זה זוועה. חייבים להפסיק עם ההתעללות הזו ויפה שעה אחת קודם. לדוגמה, אם אני מוסיף לירקות בתנור שום, אני לא טורח אפילו לקלף אותו. אדרבא, הקליפה מהווה מעין תנור בתוך התנור ואוגרת בפנים את כל הסוכרים שמתקרמלים להם בזמן האפייה.

 

מה עוד? חתכתי את הדלורית לקוביות גסות, לא טרחתי לקלף אותה (הקליפה ממש טעימה לדעתי) וגם לא להרחיק את הגרעינים. מה רע בגרעיני דלעת? אנחנו הרי משלמים עליהם לא מעט בפיצוציות. אם זה בכל זאת מציק לכם, פשוט תזיזו הצידה את הקליפות או הגרעינים. מה נשאר? רק להגיד לכם בהצלחה, ובתיאבון.

מרכיבים (6 מנות):

3 חזות עוף שלמים, נקיים מסחוס

שמן זית

מלח ים גס

פלפל שחור גרוס

כף פפריקה מעושנת (ניתן להשיג במעדניות) או פפריקה מרוקאית

1 דלורית

1 בצל סגול

1 בצל לבן

כף שטוחה סוכר חום

גבעול רוזמרין

גבעול אורגנו טרי

אופן ההכנה:

1 שמים את חזות העוף בקערת ערבוב גדולה ומוסיפים מעט שמן זית, מלח, פלפל ופפריקה. מערבבים הכל יחד לזיגוג אחיד של העופות, ומניחים להם לשרות בתערובת כחצי שעה.

2 חותכים את הדלורית לקוביות גסות בעובי של סנטימטר וחצי (אין צורך לקלף או לנקות את הגרעינים).

3 חותכים את הבצלים לרבעים (אם הבצלים גדולים - לשישיות).

4 מערבבים את הירקות בקערה עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומפזרים שכבה דקיקה של סוכר.

מטבחצר יוגב ירוס (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
תסתכלו מסביב, תמצאו דברים מדהימים. ירוס ושותפו אייל סניור |צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

5 צולים את הירקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-25 דקות, עד שהם מתחילים להשחים יפה ולהתקרמל.

6 במקביל מחממים מחבת ברזל על אש גבוהה, מניחים את החזות בצורה מרווחת ומשחימים אותם היטב מכל הצדדים.

7 מסדרים את חזות העוף על הירקות שבתבנית, ומפזרים מעל את עשבי התיבול. מכניסים לתנור החם למשך כ-10 דקות נוספות, עד שהחזות מתבשלים מבפנים (ניתן לבדוק זאת על ידי נעיצת סכין קטנה וחדה - אם הסכין חודרת בקלות, העוף מבושל). מגישים מיד. 

* יוגב ירוס הוא השף של מסעדת מטבחצר