אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

מרק תירס

גשם וקור עוד פעם? אין בעיה, תתכוננו מראש עם מרק תירס מהיר ובריא שיתן לכם כוח לקפץ בכל השלוליות

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 31/01/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 בצל גדול, קצוץ

3 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

2 מקלות סלרי, קצוצים

2 כפות שמן זית

3 כוסות גרעיני תירס (קפוא או מקופסה)

5 כוסות מים

חצי כוס קוואקר

1 כפית שטוחה מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מאדים בצל, גזר וסלרי בשמן זית במשך 4-5 דקות, עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים תירס ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות.

2 מוסיפים לסיר קוואקר, פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה. מערבבים מדי פעם. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות נוספות. מערבבים מדי פעם ומוודאים שלא נדבק שום דבר לתחתית הסיר.

3 מוסיפים פטרוזיליה, מבשלים 2 דקות נוספות ומסירים מהאש. טועמים ומוסיפים מעט מלח או פלפל אם יש צורך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!