צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
מרק תירס
גשם וקור עוד פעם? אין בעיה, תתכוננו מראש עם מרק תירס מהיר ובריא שיתן לכם כוח לקפץ בכל השלוליות
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 31/01/22
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 בצל גדול, קצוץ
3 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
2 מקלות סלרי, קצוצים
2 כפות שמן זית
3 כוסות גרעיני תירס (קפוא או מקופסה)
5 כוסות מים
חצי כוס קוואקר
1 כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
אופן ההכנה:
1 מאדים בצל, גזר וסלרי בשמן זית במשך 4-5 דקות, עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים תירס ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות.
2 מוסיפים לסיר קוואקר, פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה. מערבבים מדי פעם. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות נוספות. מערבבים מדי פעם ומוודאים שלא נדבק שום דבר לתחתית הסיר.
3 מוסיפים פטרוזיליה, מבשלים 2 דקות נוספות ומסירים מהאש. טועמים ומוסיפים מעט מלח או פלפל אם יש צורך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!