בורקס בשר משפחתי
שבועיים אינטנסיביים עוברים על כוחותינו, וזה בדיוק הזמן להוציא מהארכיון את המתכון הזה, שהוא גם סופר ישראלי, גם קליל להפליא להכנה וגם, כרגיל, טעים טעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 חבילת בצק עלים
ביצה להברשה
שומשום וקצח
למילוי:
3-4 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
500 גרם בשר בקר טרי טחון
חופן פטרוזליה קצוצה (לא חובה)
מעט תימין טרי
2-3 שיני שום, קצוצות
מעט צ'ילי חריף
כפית תבלין בהרט או ראס אל חנות או כמון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מתחילים בהכנת מילוי הבשר: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את התבלינים והבשר. מפוררים בעזרת מטרפה (נסו, זה טיפ מעולה).
2 מבשלים עד שהבשר מחליף צבע.
3 מצננים את המילוי ובינתיים פותחים את הבצק על משטח העבודה. מניחים חצי מהבצק כבסיס בתוך תבנית. שופכים מעל את המילוי וסוגרים עם החצי השני של הבצק.
4 חותכים לקוביות לפני האפייה, מברישים בביצה ובוזקים מעל שומשום וקצח.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-30 דקות או עד הזהבה.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.