אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

צ'ילי קון סויה

כן, אנחנו יודעים, הרגלים קצת קשה לשנות, אבל הבטחנו להתחיל לשים לב לתזונה שלנו, לא? הנה מתכון אהוב ומוכר שאתם רגילים לקבל עם בשר, אבל הפעם עם סויה. תאמינו לנו, יש סיכוי שבעיניים עצומות לא תחושו בהבדל

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 13/04/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

1 כוס שעועית אדומה יבשה, ששרתה לילה במים (או 2.5 כוסות שעועית אדומה מבושלת)

3 כפות שמן זית

2 בצלים, קלופים וקצוצים דק

4 שיני שום טריות, כתושות

3-4 גבעולי סלרי, קצוצים דק

1 וחצי צ'ילי טרי קצוץ (או לפי מידת החריפות הרצויה)

2 כוסות שבבי סויה, מושרים במים חמים חצי שעה לפחות

2 כפיות פפריקה מעושנת

כפית פפריקה רגילה

2 כפיות מלח

חצי קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)

3 כפות רסק עגבניות

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מבשלים עד השעועית עד שהיא רכה (כשעה וחצי). מסננים.

2 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום, הסלרי והצ'ילי. מערבבים היטב, מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים כ-5 דקות (שימו לב לא ללשרוף את הירקות).

3 מסננים את שבבי הסויה וסוחטים קלות.

4 מגבירים את הלהבה, מוסיפים את שבבי הסויה, שני סוגי הפפריקה והמלח ומערבבים היטב.

5 מוסיפים את השעועית המבושלת ואת שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

6 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה לפחות. מומלץ להגיש עם אורז.