חזה עוף בקארי
את חזה העוף הזה הכנו ברוטב של קארי ואפונה, אבל ממש לא אכפת לנו שתשנו את הרוטב לגמרי - כל עוד תשמרו על שיטת ההכנה, שהיא הטובה ביותר הידועה לאדם להכנת חזה עוף. מהיום - תשכחו מסוליית נעליים בצלחת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
הדרך הכי טובה להכין חזה עוף במחבת היא בשתי פעימות: להתחיל עם קימוח הנתחים והזהבתם במחבת, להוציא, להכין רוטב ולהחזיר אותם להשלמת הבישול.
עוף: קונים חזה עוף טרי ללא עור ועצמות, פרוס כמו לשניצלים – אפשר דקים או עבים. מתאימים את זמן הבישול לעובי.
קמח: הקימוח לפני הטיגון שומר על עסיסיות הנתח ובהמשך תורם להסמכת הרוטב. אפשר להשתמש בכל סוג קמח, או בקורנפלור.
שומן: מתחילים בסגירת הנתחים בשמן זית או שמן אחר (אפשר גם שמן קוקוס, תלוי ברוטב).
מרק ו/או יין לבן: מוסיפים את הטעם והארומה הנכונים לרוטב. אם זה יין, מאדים ממנו את האלכוהול לפני שמוסיפים את העוף.
הסמכת הרוטב: השילוב של הקמח, הנוזלים והשומן אמור לעשות את העבודה, אבל אם נדמה לכם שהרוטב דליל מדי אפשר להסמיך אותו עם מעט קורנפלור מדולל, כמו בבישול האסייתי.
* לרטבים ים תיכוניים מחליפים את היין במיץ לימון סחוט טרי.
* לרטבים אסייתיים אפשר להשתמש בחלב קוקוס מתובל במחית קארי.
מרכיבים (4 מנות):
8 נתחי חזה עוף פרוס
חצי כוס קמח או קורנפלור
מלח
פלפל שחור
1 כף שמן קוקוס או רגיל
1 בצל סגול, פרוס
1 כפית מחית קארי אדום או צהוב
חצי כוס חלב קוקוס
רבע כוס מרק עוף
חצי כוס אפונה ירוקה מהקפאה
5 עגבניות שרי, חצויות
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מתבלים את הנתחים במלח ופלפל, מקמחים ומנערים היטב.
2 מחממים מחבת עם מעט שמן וסוגרים את הנתחים משני הצדדים עד שהם מלבינים. אין צורך בהזהבה. מוציאים.
>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו
3 לאותה מחבת מוסיפים בצל סגול ומאדים אותו קלות עם מחית הקארי. מוסיפים חלב קוקוס ומרק ומערבבים.
4 מוסיפים אפונה, שרי וכוסברה, מחזירים את נתחי העוף ומבשלים 3 דקות יחד בבעבוע עדין עד שנתחי העוף עשויים.
5 מפזרים עוד כוסברה מלמעלה ומגישים עם אורז.