פשטידת זוקיני, עגבניות ואורגנו
מקפיצים את הירקות, מוסיפים את הגבינות ואופים - דרך נעימה ביותר לחגוג סופ"ש של שבועות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הקישואים והעגבניות עתירי נוזלים. לכן מקפיצים או מאדים מעט לפני שמוסיפים אותם. מומלץ להשתמש בעגבניות שרי תמר או אדמונית, שמכילות פחות נוזלים.
מרכיבים (6 מנות):
לתבנית ריבועית 22 על 22 ס"מ:
5 כפות שמן זית
700 גרם זוקיני או קישואים פרוסים לעובי 3-2 מ"מ
מלח
1 כפית אורגנו מיובש
100 גרם עגבניות שרי תמר חצויות או 3-2 עגבניות אדמוניות פרוסות לרבעים
1 שן שום כתושה
2 ביצים
250 גרם גבינת טבורוג מפוררת (או קוטג’)
1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית. מוסיפים קישואים, מתבלים במלח ואורגנו ומטגנים 5-3 דקות להזהבה. מניחים בתבנית בשכבה אחידה.
3 מוסיפים למחבת את יתרת השמן ומטגנים עגבניות עם שום במשך 2 דקות לאידוי נוזלים. מפזרים על הקישואים שבתבנית.
4 מערבבים ביצים, גבינה ושמנת בקערה. מתבלים במלח ויוצקים על הקישואים והעגבניות.
5 אופים כ-35 דקות להזהבה.
המתכון מתוך גיליון 255 של מגזין על השולחן.
בתיאבון!