צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
פתיתים עם ירקות ובשר טחון
פתיתים הם ללא ספק אחת התוספות האהובות על הילדים וגם עלינו, וכאן התוספת הופכת לעיקרית עם ירקות, בצל מטוגן ובשר טחון. מנה כיפית, צבעונית, עשירה וטעימה, שלוקחת מההתחלה ועד הסוף - חצי שעה בלבד
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 16/02/22
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
300 גרם בשר בקר טחון טרי
מלח, לפי הטעם
רבע כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית אורגנו יבש
חבילת פתיתים
1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
2 פלפלים מתוקים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות
3.5 כוסות מים רותחים
כף אבקת מרק בטעם בצל
אופן ההכנה:
1 מניחים בסיר נמוך ורחב (סוטאז') 3 כפות שמן זית ואת הבצל הקצוץ, מטגנים כ-3 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון, המלח, הפלפל, הפפריקה והאורגנו. מערבבים כ-5 דקות ותוך כדי מפוררים את הבשר הטחון. מוסיפים את חבילת הפתיתים ואת הירקות ומערבבים יחד שתי דקות נוספות.
2 מערבבים כוס אחת מהמים עם אבקת המרק, ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את 2.5 כוסות המים הנותרות. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15-20 דקות.
3 לאחר הבישול משאירים את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל