אוכל
צילום׃ Marina Onokhina, ShutterStock

פסטה עגבניות וירוקים של חיים כהן

אי אז, באחד הסגרים, חיים כהן צייד אותנו במתכון מעולה לפסטה קלילה שמתאים לנו בדיוק להיום

חיים כהן | ישראל מבשלת יחד | פורסם 26/06/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פסטה, איזו שיש

שיני שום לפי הטעם 

10 עגבניות מגי או קופסה גדולה של עגבניות שרי

צ׳ילי ירוק או אדום לפי הטעם

קופסה אפונת גינה (אפשר קפואה) 

שמן זית

קופסה שעועית רחבה ירוקה 

2-3 ראשי ברוקולי

פרמזן או גרנה פדנו, להגשה

אופן ההכנה:

1 מקלפים וחותכים את השום, וחותכים את העגבניות ל-4-6 פלחים (אם משתמשים בעגבניות שרי חוצים אותן). פורסים דק את הצ'ילי.

2 אם משתמשים באפונה טרייה, מפרידים את האפונים מהקליפה ושומרים בצד את הקליפות. אם משתמשים באפונה קפואה רק שוטפים אותה מתחת לזרם מים.

עוד מתכונים ב-10 דקות

3 מחממים מחבת עם שמן זית, ומוסיפים את השום והצ'ילי. מוסיפים גם את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות. דולים את הקליפות החוצה.

4 בינתיים מרתיחים סיר עם מי מלח לפסטה.

5 חותכים את השעועית לחלקים באורך של הפסטה ומקלפים את הברוקולי.

6 מוסיף למחבת את האפונה והשעועית הירוקה.

7 כשהמים של הפסטה רותחים, מכניסים את הפסטה וגם את הברוקולי המקולף. מבשלים 9-11 דקות.

8 מסננים ומוסיפים את הפסטה והברוקולי לתבשיל העגבניות. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים עם פרמזן או פרנה פדנו.