צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
מעקודה של סמדי בומבה
תפוחי אדמה, גזרים, אפונה, תבלינים והמון ביצים בתוך מאפה אחד טעים טעים - וגם כשר לפסח. מתכון של סמדי בומבה מהעונה הראשונה והבלתי נשכחת של "מאסטר שף"
סמדר וקנין | mako אוכל
| פורסם 07/02/23
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 תפוחי אדמה, מבושלים וחתוכים לקוביות
3 גזרים, מבושלים וחתוכים לקוביות
3 ביצים קשות, חתוכות לקוביות
1 כוס אפונה, חלוטה קלות
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
חצי כפית פלפל לבן
רבע כפית אבקת אפייה
כפית מלח
חצי כפית כורכום
מיץ מחצי לימון
7-8 ביצים טרופות
רבע כוס שמן לטיגון בסיר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 מערבבים יחד את כל חומרי הפשטידה, למעט השמן.
3 מחממים שמן בסיר על הכיריים. כשהשמן חם, יוצקים פנימה את העיסה ומבשלים על האש כחמש דקות.
4 מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים לאפות כמו עוגה כ-25 דקות, או שפני המאפה זהובים.
* אפשר להשתמש בסיר בקוטר 26 שמתאים לתנור, או בתבנית בעלת תחתית מתפרקת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!