אורז בוכרי עם בשר ועשבי תיבול (באכש)
למה להעמיד עוד ועוד סירים אם אפשר להכניס במנה אחת גם בשר, גם אורז וגם המון המון ירק? רות אוליבר עם מנה שנהוג לשייך לבוכרים, אבל אין שום סיבה שהם ייהנו ממנה לבד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות אורז עגול
250 גרם תרד טרי נקי (חבילה)
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
שליש צרור שמיר
רבע כוס שמן
1 בצל גדול, קצוץ דק
500 גרם בשר שייטל או אווזית טחון גס, או חתוך לקוביות קטנטנות
1 פלפל שאטה, קצוץ דק
3 כוסות מים
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 משרים את האורז בהרבה מים וכף מלח.
2 קוצצים יחד במעבד מזון את כל הירוקים.
3 במקביל מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-8 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עוד כ-7 דקות, עד שהוא משנה את צבעו ונעשה חום אפרפר.
4 מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים מחצית מהירוקים הקצוצים והשאטה, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
5 שוטפים ומסננים את האורז. מוסיפים אותו לסיר ומביאים שוב לרתיחה.
6 מוסיפים את שאר הירוקים והשאטה, מערבבים ומבשלים ללא מכסה כ-10 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
7 מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים עוד כ-15 דקות. מערבבים, מכסים שוב ומבשלים עוד 10 דקות.
8 מכבים את האש, ממתינים כ-5 דקות בלי לפתוח את הסיר, ומגישים.