אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

מג'דרה ירקות

ארוחה בסיר אחד, זה בדיוק מה שזה. סלט קטן ליד – ואתם מסודרים עם מנה מזינה ובריאה. רק שימו לב שהעדשים צריכות השריה של שעתיים לפני הבישול, אבל לפחות תוכלו להתחיל לפנטז על המנה הזאת מראש

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 30/03/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 140 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס וחצי עדשים ירוקות

רבע כוס שמן זית

2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני

כחצי כרובית (3 כוסות), מפורקת לפרחים

3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות

כוס וחצי אורז

כף מלח

3 ורבע כוסות מים

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1 משרים את העדשים במים במשך שעתיים.

2 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, מערבבים היטב ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את הכרובית והגזר, מערבבים קלות ונותנים לירקות לקבל צריבה הגונה (6-10 דקות, תלוי בעוצמת הלהבה שלכם). שימו לב, האש צריכה להיות חזקה כדי שהירקות יצרבו ולא יתבשלו.

3 מסננים את העדשים.

4 מוסיפים לסיר את האורז, העדשים והמלח ומערבבים בזהירות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (מומלץ לטעום את המים. אם הם לא מספיק מלוחים, הוסיפו מעט מלח). מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה מאוד ומבשלים במשך 13-15 דקות.

5 מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור, לעוד 10 דקות, ומגישים.

>> בפעם שעברה הכנו תבשיל כרובית ותפוחי אדמה, אלו גובי סטייל