אוכל
צילום׃ חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן

סיר קציצות עם שומר ואפונה

מתכון מעולה של לייזה פאנלים האהובה, שמתאים לנו בול להיום (אבל לא נתנגד לאחד כזה על הכיריים גם בכל יום אחר, שלא יהיו טעויות): קציצות בשר וסולת בתיבול כיפי, מטוגנות עם שומר ואפונה ברוטב לימוני מטריף

חגית ביליה | "קל, קל, קל", הוצאת מודן | פורסם 01/03/22 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 130 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לתערובת הקציצות:

500 גרם בשר בקר עם טיפי שומן, טחון

1 בצל לבן גדול

חצי כוס פטרוזיליה, או כוסברה, קצוצה

1 כפית כמון

חצי כפית כורכום

חצי כפית קינמון

חצי כפית פלפל שחור, טחון

רבע כפית הל

1 כפית מלח

1 כף גדושה קטשופ (מי שלא בא לו לתת בקטשופ יכול לערבב: כף רסק עגבניות עם חצי שן שום כתושה, כפית שמן זית וכפית סוכר)

חצי כפית סודה לשתייה

2 כפות פירורי לחם

1 כף שמן 

לציפוי, קערה 1:

1 כוס סולת + כפית מלח

לציפוי, קערה 2:

2 ביצים, מבולבלות

לירקות:

רבע כוס שמן

2-1 שומרים, חתוכים לרבעים או לשמיניות

1 בצל סגול גדול, חתוך לשמיניות

כוס וחצי אפונה עדינה

10-8 עלי סלרי גדולים (לא לוותר)

לרוטב הסיר:

חצי ליטר מים חמים

1 לימון, קליפה מגוררת ומיץ

רבע כוס שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית כמון

1 כפית פלפל שחור, טחון

2 ס"מ שורש כורכום (לא הכרחי, אבל טירוף כמה השורש הוא שורש העניין, אפשר להחליף בכפית כורכום)

מעט פטרוזיליה, נענע או כוסברה, קצוצות דקיק 

אופן ההכנה:

1 נשים בקערה את הבשר. נטחן את הבצל עם הפטרוזיליה בבלנדוש, או נקצוץ דקיק, נוסיף לבשר, נוסיף את התבלינים החמים והקטשופ, הסודה לשתייה, פירורי הלחם והשמן ונערבב טוב טוב בידיים לקבלת עיסה אחידה. ניצור קציצות בגודל כדור פינג פונג.

>> מתכונים לאוזני המן

>> מתכונים לפורים

>> רעיונות למשלוח מנות

2 נערבב את הסולת עם המלח, ונצפה את הקציצות בסולת טוב טוב מכל הצדדים. נעביר למקרר להתמצקות של 20 דקות.

סיר קציצות עם שומר ואפונה - הקציצות לפני הטיגון (צילום: חגית ביליה וגיא בהר,
הקציצות לפני הטיגון|צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן

3 נלהיט סיר שטוח עם השמן. נטבול כל קציצה בביצים הטרופות, ננער מעודפים ונניח בסיר במרווחים יפים. נשבץ בין הקציצות את השומר והבצל הסגול, ונבשל 5 דקות על להבה בינונית. נהפוך בעדינות את הקציצות, השומר והבצל, ניצוק את כל חומרי הרוטב, נוסיף את האפונה ועלי הסלרי. נכסה את הסיר ונבשל על להבה נמוכה כ-40 דקות.

4 אם רוצים, אפשר להכניס את הסיר לתנור למכת חום גבוה (220 מעלות) ללא מכסה ל-10 דקות.

המתכון מתוך הספר "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים (חגית ביליה). 

>> לעוד מתכונים מהספר

בתאבון!