אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

כרובית ממולאת עם רוטב עגבניות

מתכון לכרובית שמשתלבת נהדר עם בשר טחון ורוטב עגבניות. מנה משביעה ולא יקרה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 20/10/21 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כרובית שלמה, מפורקת לפרחים לא קטנים

למילוי:

500 גרם בשר בקר טחון

פטרוזיליה קצוצה

3 כפות פירורי לחם

2 שיני שום קצוצות

1 ביצה

1/3 כפית קינמון

מלח ופלפל שחור

שמן לטיגון

לציפוי:

קמח לבן

1 ביצה

לרוטב:

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

260 גרם רסק עגבניות

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1/4 כפית קינמון

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי המילוי.

2 מוציאים את החלק העליון בכל פרח כרובית (ראו בתמונה), וממלאים בבשר טחון.

3 מניחים בצלחת אחת את הקמח ובשנייה טורפים ביצה. מקמחים את פרחי הכרובית, מנערים משאריות הקמח וטובלים בביצה.

4 מטגנים את הכרובית כדקה מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

5 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את השום, רסק העגבניות וכוס מים חמים, מערבבים, מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים. מסדרים את פרחי הכרובית בסיר, אחד ליד השני, מכסים ומבשלים 35-40 דקות.

* אפשר לוותר על שלב הטיגון ולהניח את הכרובית הממולאת כמו שהיא בתוך הרוטב (בלי קמח ובלי ביצה).

* לגרסה צמחונית: מחליפים את הבשר הטחון בגוש טופו וגזר מגוררים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!