בורמוליקוס שכולם אוהבים
בינינו, הבורמוליקוס האלה הם הסיבה העיקרית שאנחנו אוהבים את פסח - יותר מליל הסדר, האפיקומן ואפילו המצה בריי. כי כשכל כך מעט מרכיבים מצליחים ליצור כזאת מנה טעימה - בעינינו זה לא פחות מנס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
8 מצות
5 ביצים, טרופות
2 כפות יוגורט
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
1 מניחים את המצות בכלי שטוח ומכסים במים. משאירים כך 10-15 דקות, עד שהמצות מתרככות.
2 שוברים את המצות הרטובות לחתיכות (לא מפוררים!), וסוחטים טוב טוב בין כפות הידיים. מעבירים את שברי המצות הסחוטים לקערה.
3 מוסיפים את הביצים, היוגורט, מלח ופלפל שחור (אנחנו אישית מעדיפים בלי פלפל - רק מלח) ומערבבים היטב.
4 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת (השמן צריך להיות בגובה של כס"מ).
5 יוצרים קציצות מהתערובת בעזרת הידיים או שתי כפות, ומניחים בזהירות בשמן החם. מטגנים עד הזהבה, הופכים ומטגנים מהצד השני.
6 מוציאים לנייר סופג. מגישים חם עם קערה של יוגורט צונן.
>> 15 מנות שהיינו מתים לזלול עכשיו
גיוונים:
* אפשר להוסיף לבלילה בצל מטוגן, גבינה צהובה מגוררת, גבינה בולגרית מפוררת או גם וגם וגם - אבל אז אלה כבר לא בורמוליקוס תקניים.
* לבורמוליקוס מתוקים מוסיפים טיפ טיפ סוכר לבלילה, ומפזרים סוכר מלמעלה לפני ההגשה.
* אם מכינים בורמוליקוס ממצה אחת בלבד - יש להשתמש בביצה שלמה.