אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

בורמוליקוס שכולם אוהבים

בינינו, הבורמוליקוס האלה הם הסיבה העיקרית שאנחנו אוהבים את פסח - יותר מליל הסדר, האפיקומן ואפילו המצה בריי. כי כשכל כך מעט מרכיבים מצליחים ליצור כזאת מנה טעימה - בעינינו זה לא פחות מנס

| mako אוכל | פורסם 18/04/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 183 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 מצות

5 ביצים, טרופות

2 כפות יוגורט

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

1 מניחים את המצות בכלי שטוח ומכסים במים. משאירים כך 10-15 דקות, עד שהמצות מתרככות.

2 שוברים את המצות הרטובות לחתיכות (לא מפוררים!), וסוחטים טוב טוב בין כפות הידיים. מעבירים את שברי המצות הסחוטים לקערה.

3 מוסיפים את הביצים, היוגורט, מלח ופלפל שחור (אנחנו אישית מעדיפים בלי פלפל - רק מלח) ומערבבים היטב.

4 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת (השמן צריך להיות בגובה של כס"מ). 

5 יוצרים קציצות מהתערובת בעזרת הידיים או שתי כפות, ומניחים בזהירות בשמן החם. מטגנים עד הזהבה, הופכים ומטגנים מהצד השני.

6 מוציאים לנייר סופג. מגישים חם עם קערה של יוגורט צונן.

>> 15 מנות שהיינו מתים לזלול עכשיו

>> עוד מתכונים לפסח

גיוונים:

* אפשר להוסיף לבלילה בצל מטוגן, גבינה צהובה מגוררת, גבינה בולגרית מפוררת או גם וגם וגם - אבל אז אלה כבר לא בורמוליקוס תקניים.

* לבורמוליקוס מתוקים מוסיפים טיפ טיפ סוכר לבלילה, ומפזרים סוכר מלמעלה לפני ההגשה.

* אם מכינים בורמוליקוס ממצה אחת בלבד - יש להשתמש בביצה שלמה.