אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

פסטלים מרוקאיים

יונית צוקרמן הגשימה לחברה חלום והכינה לה פסטלים בדיוק, אבל בדיוק כמו שסבא שלה עליו השלום היה מגיש באירועים מיוחדים. זה היה מרגש למות, וטעים לא פחות

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 14/04/22 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 617 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אם הייתם שואלים אותי לפני שנתיים אם יש סיכוי שאני אהיה חברה של בן לולו, הייתי אומרת לכם ללכת להכין סיר קציצות במקום לדבר שטויות. ההתחלה שלנו לא הייתה כל כך טובה, בלשון המעטה, אבל בחיים כמו בחיים - בסופו של דבר הפכנו לחברות טובות. יום אחד היא ביקשה שאגשים לה חלום ואכין פסטלים כמו שסבא שלה המרוקאי היה מכין, במילוי בשר. אצלנו בכלל היו מכינים את זה עם כבד, אבל לך תתווכח עם חלום של בנאדם. בקיצור, הכנתי לה, היא שמחה עד הגג, ואתם בזכותה קיבלתם מתכון מעולה לשבת. מגש של פסטלים, סלט ירקות ענק, טחינה, סלט סלק ומטבוחה – ויש לכם ארוחת שישי מהחלומות של מלך מרוקו.

 

>> לבלוג של יונית צוקרמן - מלכת המטבח

מרכיבים :

למעטפת:

6-7 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה אדומה

2 כפות שמן

כף מלח

כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות שבבי תפוחי אדמה (אם אין, אפשר להמיר בקמח תפוחי אדמה)

למילוי:

2 בצלים בינונים, קצוצים

קצת שמן לטיגון

חצי קילו בשר מספר 2 טחון

כפית פלפל שחור

רבע כפית פלפל שחור גרוס

כפית כמון

כפית מלח

לטיגון:

שמן

קמח

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

פסטל מרוקאי מבפנים (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
איזה יפיוף?|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

1 מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה בסיר עם הרבה מים. כשהם מתרככים שופכים את כל הנוזלים (זה חשוב, כדי שתפוחי האדמה לא יספגו סתם מים).

2 בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מכינים את המלית: מטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהוא משנה צבע.

3 מתבלים, מערבבים ומניחים בצד עד שתפוחי האדמה יהיו מוכנים.

4 מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים לפירה. מוסיפים שמן ועליו את התבלינים ושבבי תפוחי האדמה ומערבבים היטב.

5 לוקחים מעט מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים ביד כמו קובה. ממלאים בנדיבות, סוגרים ומניחים על קרש חיתוך. מכדררים כך את כל הפסטלים.

6 מחממים שמן עד רבע מגובה המחבת.

7 טובלים כל פסטל בקמח ואז בביצה טרופה, ומטגנים עד הזהבה. הופכים ומטגנים את הצד השני. מוציאים לנייר סופג.

8 מקררים מעט ומגישים.

פסטלים מרוקאיים - שלב הטיגון (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
מטגנים להזהבה משני הצדדים|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל