אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אורז בניחוח משכר של בהרט עם כבדי עוף ובטטות

הכנת כבדים לא צריכה להיות סיפור מסובך. זרקו לסיר בטטות מהמקרר ואורז מהמזווה, טגנו קצת, סגרו במכסה - וקבלו תוך פחות משעה ארוחה מוכנה ועשירה בסיר אחד

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 26/10/21 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אם אתם שומרי כשרות, תוכלו להכשיר בקלות את הכבד בעזרת ברנר, בטרם הטיגון והבישול: צורבים את הכבדים מעל לרשת במשך כמה דקות, ואז ניגשים להוראות ההכנה של המתכון.

מרכיבים (5 מנות):

1 בצל קצוץ

500 גרם כבד נקי משומן

4 שיני שום קצוצות

כוס וחצי אורז בסמטי

1 בטטה קלופה ומגוררת

חופן כוסברה קצוצה

כפית בהרט

1/2 כפית כורכום

מלח

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל ביחד עם הכבד כ-4-5 דקות.

2 מוסיפים את השום והאורז ומערבבים בעדינות עוד כ-3 דקות.

3 מוסיפים את יתר המצרכים יחד עם 3 וחצי כוסות מים חמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.

4 מחכים עוד 10 דקות, ורק אז פותחים את המכסה.

5 אפשר להוסיף לתבשיל כוס אפונה קפואה.

* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!