אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

לביבת כרובית ענקית

שני יתרונות גדולים יש ללביבה הזאת, חוץ מהעובדה שהיא טעימה למות ומהרושם שהיא עושה כשהיא מוגשת לשולחן: אפשר להכין אותה מראש, ואין שום בעיה לאפות אותה בתנור. בינינו, מה יותר מזה אפשר לבקש מלביבה?

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 28/11/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

במקום לטגן אותן אחת אחת מכינים בלילה, שומרים במקרר ומטגנים בפעם אחת לקראת ההגשה. שיטה מצוינת גם בשביל מי שחייבים להכין מראש, שכן הלביבה הגדולה עומדת יפה בחימום חוזר בתנור, מבלי להתייבש.

מרכיבים :

כרובית גדולה

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

100 גרם גבינה צפתית, חמד או ריקוטה, מגוררת או מעוכה במזלג (אם אין – גם קוטג' יעבוד)

100 גרם מוצרלה או צהובה, מגוררת

4 ביצים

4 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

2 כפות שמן

20 גרם חמאה

לרוטב:

גביע יוגורט

שן שום, כתושה

מלח

פלפל שחור

מיץ מחצי לימון

עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הכרובית לפירורים עבים (בסכין או בפולסים במעבד המזון) ומערבבים בקערה עם יתר החומרים. שומרים במקרר עד להכנה.

2 מערבבים את חומרי הרוטב. טועמים ומתבלים.

3 מחממים מחבת עם חמאה ושמן ויוצקים לתוכה את התערובת. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה 10 דקות או עד שמתייצב. הופכים לצלחת בקוטר גדול מהמחבת, מחליקים חזרה למחבת ומטגנים גם מהצד השני. לחלופין, אפשר להשתמש במחבת עם ידית ברזל ואחרי הטיגון של צד אחד להעביר לתנור שחומם ל-200 מעלות לכרבע שעה, עד להשלמת הזהבה מלמעלה.

4 מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים רוטב, חותכים למשולשים ומגישים.

>> אם אתם אוהבים כרובית כמונו, כדאי לכם מאוד לראות גם את זה

>> לכל מתכוני הסופגניות

>> לכל מתכוני הלביבות

>> כל המתכונים שלנו לחנוכה