מרק שעועית וגרונות הודו
זוכרים את אלקנה, הבשלן הכבאי מהעונה הראשונה של "מאסטר שף"? אז הוא הכיר לנו את המרק הזה, ומאז ועד היום - יותר מ-10 שנים! - אין חורף שאנחנו לא מכינים אותו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
גרון הודו אחד חתוך לחלקים
5 עלי מנגולד
ראש כוסברה
2 לימונים
פלפל חריף אדום
7 שיני שום
5 עגבניות
2 קופסאות שעועית לבנה אפויה
1 קופסה בינונית רסק עגבניות, או חצי קופסה גדולה
מלח
פלפל שחור
קצת כמון (לא חובה)
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1 לוקחים סיר גדול וממלאים במים עד שלושת-רבעי הגובה. מביאים לרתיחה.
2 שוטפים את גרונות ההודו ומוסיפים לסיר.
3 קוצצים את השום לפרוסות ומוסיפים לסיר.
4 קוצצים את עלי הסלק לרצועות בעובי 1 ס"מ ואת הגבעולים לקוביות קטנות, ומוסיפים לסיר.
5 מקלפים את הלימון, מוצאים פלחים ומוסיפים לסיר.
6 עושים חתכים בפלפל החריף ומוסיפים אותו לסיר בשלמותו.
7 חותכים את העגבניות לפלחים ומוסיפים לסיר.
8 מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-3 שעות, עד להתרככות של הגרונות.
9 מוסיפים את פחיות השעועית (כולל הרוטב) ואת רסק העגבניות ומערבבים טוב.
10 מתבלים, ומבשלים עוד שעה על אש קטנה.
11 מכבים את האש, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים.
* הצעת הגשה: מוציאים מלחם ישן את התכולה, מייבשים בתנור עם שמן זית ותבלינים וטובלים במרק.