פשטידת ירקות ים תיכונית
איזו פשטידה זורמת, לשבועות ובכלל: רבע שעה עבודה, נוחה מאוד לאילתורים, וגם בגזרת הקלוריות - אין שם המון, ואפשר אפילו פחות. וכל זה לא בא על חשבון הטעם. קנינו
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
קלה לביצוע וקלה מבחינה קלורית. מסוג המתכונים שכדאי להכיר ולאמץ לכל ימות השנה. אפשר להכין עם לקטים אחרים או עם ירק סולן כמו פטריות, תרד או ברוקולי, ואם רוצים אפשר לצמצם בחצי את כמות הקשקבל.
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 24 ס"מ או פיירקס מלבני של 32X22 ס"מ:
1 שקית (800 גרם) לקט ירקות נורמנדי (כרובית, ברוקולי וגזר)
1 גביע (500 גרם) גבינה לבנה 5%
2 שיני שום כתושות
1 כפית אורגנו מיובש
מלח
פלפל שחור גרוס
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
ביצה, טרופה
לבסיס ולקראמבל:
שני שליש כוס קרוטונים מתובלים, גרוסים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 חולטים את לקט הירקות במים רותחים לחצי דקה-דקה, מסננים ומצננים.
3 מערבבים את הירקות עם יתר החומרים בקערה מלבד הביצה, טועמים, מוודאים שהתיבול מספק, מוסיפים את הביצה ומערבבים.
4 מפזרים שליש מכמות הקרוטונים בתחתית התבנית ומשטחים מעליהם את תערובת הירקות והגבינות, מפזרים את יתר הקרוטונים ואופים 20-25 דקות או עד שהכל זהוב יפה.