אוכל
צילום׃ דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

אורז עם מנגולד ולימון

מנת אורז שהיא מספיק פשוטה בשביל לתקתק אותה כמה דקות לפני הארוחה, ומספיק חגיגית בשביל לסחוט קריאות התפעלות מכל מי שטועם. הרבה לימון, הרבה מנגולד, ים של טעם טוב. מבוסס על מתכון של אבי לוי

דנה בר-אל שוורץ | mako אוכל | פורסם 19/10/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את האמת, יצא לכם פעם להכין אורז טעים ברמות של להתעלף - בלי לטגן בצל? אז האורז הזה, שמתבסס על מתכון של אבי לוי, הוא בדיוק כזה, מה שהופך אותו לקל ומהיר יותר מכל מנת אורז חגיגית אחרת - וזאת רק אחת הסיבות שאנחנו אוהבים אותו כל כך. הסיבה השנייה היא החמצמצות הנעימה והעוקצנית של הלימון הטרי, שמקיימת דיאלוג מקסים עם הלימון הכבוש (יש לכם? תמיד טוב שיהיה בבית), והשלישית - השילוב בין אורז למנגולד, שמתגלה ככיפי גם בביס וגם בחך.

מרכיבים :

2 כוסות אורז פרסי

רבע כוס שמן

כפית גדושה של מלח

כף לימון כבוש, קצוץ (אם אין, אפשר להשתמש בשני לימונים פרסיים מיובשים או פשוט להשמיט)

חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 חבילות עלי מנגולד (12-10 עלים)

4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את האורז ומטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב, עד שכל הגרגירים עטופים יפה בשמן.

2 מוסיפים את המלח והלימון הכבוש (או הלימונים הפרסיים) ומערבבים.

3 מוסיפים מיץ לימון ומנגולד ומערבבים היטב.

4 מוסיפים מים רותחים, מערבבים וטועמים את המים. הם אמורים להיות קצת מלוחים מדי. אם צריך מוסיפים עוד מלח.

5 מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות.

המתכון מבוסס על המתכון הזה של אבי לוי.