אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

אורז עם שעועית לבנה ברוטב עגבניות

אמרתם בית, אמרתם תבשיל טעים של שעועית לבנה ברוטב אדום ביתי אדום ועשיר, שבא בילט אין עם אורז לבן. רוצים להפוך אותו לרוטב נהדר לקציצות? פשוט הוסיפו עוד כוס של מים לבישול

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 13/03/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 273 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות אורז פרסי

כוס שעועית לבנה יבשה, מושרית במים ללילה (או כ-2 וחצי כוסות שעועית מבושלת)

3 כפות שמן זית

2 בצלים, קלופים וקצוצים דק

4 שיני שום, פרוסות דק

חצי פלפל צ'ילי (לא חובה)

4 גזרים, קלופים ופרוסים לעיגולים

כוס עגבניות מרוסקות (או כוס עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות)

3 כפות רסק עגבניות

מלח

כוס וחצי מים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את השעועית עד לריכוך (כשעה וחצי), ומסננים.

2 מחממים סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עד שהבצל שקוף ורך.

3 מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הצ'ילי (אם רוצים) ואת פרוסות הגזרים. מערבבים היטב.

4 מוסיפים את השעועית המבושלת, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המלח והמים ומערבבים היטב.

5 מכסים את הסיר ומבשלים בבעבוע עדין כחצי שעה. 

6 בינתיים מכינים את האורז לפי ההוראות על האריזה.

7 מגישים ביחד.