חזה עוף בחלב קוקוס ובוטנים
יש לכם חצי שעה פנויה? העמידו סיר אורז ותתחילו לתקתק את העוף. עד שהאורז יתבשל - הכל כבר יהיה מוכן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מילה לצמחונים: במקום העוף אפשר להקפיץ 500 גרם פטריות שמפניון (סלסלה אחת) או כ-250-300 גרם של טופו (משי, הכי טוב) ולבשל את הכל על פי ההוראות. יוצא מדהים גם ככה.
מילה על האורז: יש אינספור שיטות לבישול אורז, כולן טובות וראויות. לדעתנו המנה הזאת הולכת הכי טוב עם אורז מאודה בסגנון משפחת נרקיס: 2 כוסות אורז שטוף היטב (עדיף בסמטי) על 4 כוסות מים רותחים. מחכים לרתיחה ומנמיכים את האש לחום בינוני. מבשלים 20 דקות בסיר סגור. מכבים את האש ונותנים לסיר לעמוד לפחות עוד 20 דקות עם מכסה סגור. לאחר מכן, פותחים ומפוררים את האורז עם מזלג (ורק עם מזלג).
מרכיבים :
חזה עוף (פרפר) אחד, חתוך לקוביות
מעט שמן
4-5 שיני שום, קצוצות
פחית חלב קוקוס
חצי כף רוטב צ'ילי מתוק
כף וחצי רוטב צ'ילי בוטנים (ראו מיד)
1 כף רוטב סויה
חצי כפית שמן שומשום
לרוטב צ'ילי-בוטנים:
כף חמאת בוטנים
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות מים
1 כפית דבש
אופן ההכנה:
1 מחממים במחבת על אש גבוהה מעט שמן צמחי (לא זית!). כשהשמן חם מכניסים את השום ואת העוף ומקפיצים עד שהעוף מוכן מבחוץ והופך לבן (ובזהירות עם השום, שלא יישרף). העוף לא צריך להיות מוכן עד הסוף מכיוון שהוא עוד ימשיך להתבשל ברוטב.
2 מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס, הצ'ילי המתוק וכף וחצי מרוטב הצ'ילי-בוטנים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.חלב קוקוס מגיע בדרגות שונות של אחוזי שומן ובשמות שונים: קרם, חלב ונוזל קוקוס. ככל שהנוזל סמיך יותר (ובעל שם סמיך יותר), כך אחוז השומן גבוה יותר. מאחר שאנחנו לאחרונה שומרים על המשקל, השתמשנו בנוזל קוקוס שעשה את העבודה כמו שצריך.
3 מבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם מעט. אחרי הצמצום מוסיפים סויה ושמן שומשום וממשיכים לבשל עד שהרוטב והעוף מוכנים. כדי לדעת שהרוטב מוכן מבצעים את "מבחן הכף": טובלים כף ברוטב ומעבירים אצבע דרך הרוטב, ליצירת מעין שביל. אם הרוטב מוכן, שני החלקים יישארו נפרדים ולא יזלגו זה לזה.
4 כאשר העוף מוכן כל שנותר הוא לסדר יפה אורז על הצלחת, להניח מעליו עוף ולא פחות חשוב – רוטב, ולעטר בקצת בצל ירוק.
המתכון לקוח מהבלוג אוכל זה טעים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!