צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
ספגטי קישואים ולימון מהיר
מדובר באחת ממנות הפסטה שאנחנו הכי הכי אוהבים - מבושלת ורעננה, חמה וחמצמצה, ובעיקר פשוטה להכנה באופן כמעט מביך. תתכוננו להתאהב
| mako אוכל
| פורסם 23/02/22
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם ספגטי
5 כפות שמן זית
3 שיני שום, כתושות
4 עלי מרווה, קרועים
5 קישואים קטנים ומוצקים פרוסים דק לעיגולים
גרידה ומיץ מלימון אחד
מלח, לפי הטעם
להגשה: פרמזן מגוררת (לא חובה, זה טעים גם בלי)
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הספגטי במי מלח, לפי ההוראות על האריזה.
2 שופכים את שמן הזית למחבת (קרה!), מוסיפים את השום וקרעי המרווה ומדליקים את האש (ככה השום והמרווה ישחררו את הטעמים לתוך השמן). מטגנים כדקה או פחות, רק עד שהשום מתחיל להפיץ ריח, ומוסיפים את הקישואים.
3 מטגנים-מערבבים כ-5 דקות נוספות, עד שהקישואים מבושלים אבל נשארים פריכים. מכבים את האש.
4 כשהספגטי מוכן מערבבים אותו עם הרוטב שבמחבת. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים שוב.
* הצעת הגשה: מגררים פרמזן, בוזקים עוד מעט שמן זית ומגישים.
* גיוון: מחליפים את המרווה בנענע או בכל עשב תיבול שאוהבים.