אוכל
צילום׃ אודי אסרף, יחסי ציבור

מרק שעועית לבנה

כשהגשם דופק על החלון, אין כמו מרק שעועית לבנה עשיר בשביל לחמם את האווירה

ליאור בחשיאן | מסעדת רוטנברג | פורסם 23/01/22 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 390 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

250 גרם שעועית לבנה יבשה שהושרתה לילה במים

4 גזרים חתוכים לקוביות

4 בצלים חתוכים לקוביות

3 גבעולי סלרי גדולים חתוכים לטבעות

1 צרור כוסברה קצוץ

5 שיני שום מקולפות ופרוסות

1 גמבה אדומה מנוקה מחרצנים וחתוכה לקוביות

1 פלפל חריף מנוקה מחרצנים וקצוץ דק (לא חובה)

1 כוס עגבניות מרוסקות

כורכום

כמון

פלפל

מלח

סוכר

אופן ההכנה:

1 מבשלים את השעועית במים עד שהיא רכה.

2 בסיר נפרד מטגנים בשמן זית בצל, גזר, שום, סלרי, גמבה ופלפל חריף עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות והכוסברה וממשיכים בטיגון עד שנוזלי העגבניות מצטמצמים.

3 מוסיפים כפית כמון, כפית כורכום, כפית סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם.

4 מטגנים את הירקות והתבלינים דקה נוספת, מוסיפים את השעועית עם מי הבישול שלה לסיר המרק ומביאים לרתיחה.

5 מוסיפים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה (כחצי ליטר- ליטר).

6 מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה (עד שהגזר רך). מתקנים תיבול.

* אפשר וכדאי לשדרג את המרק על ידי הוספת 250 גרם בשר טחון בשלב טיגון הירקות.