אוכל
צילום׃ ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל

פשטידת בצל טבעונית עם מנגולד וחומוס

לאט לאט אנחנו מגלים עוד ועוד מאכלים שהגרסה הטבעונית אינה גורעת מהם, ולעיתים, תראו מה זה, אפילו עושה איתם חסד. לאחרונה גילינו את חדוות הפשטידות הטבעוניות - ומה נאמר, יש משהו בעניין הזה של היעדר הביצים

| mako אוכל | פורסם 10/04/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 108 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

שני שליש כוס גרגירי חומוס

חבילת עלי מנגולד (כ-6 עלים)

רבע כוס שמן זית

3 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

שלושת רבעי כוס קמח עדשים (אפשר גם להמיר לקמח כוסמין או כל קמח אחר, או חצי חצי)

כפית שטוחה של אבקת אפייה

כוס מים

מלח

כמון לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מבעוד מועד משרים את החומוס בהרבה מים ל-6 שעות לפחות, ואז מבשלים עד לריכוך (המלצה שלנו: השרו ובשלו כמות גדולה ושמרו אותה במקפיא לשימושים עתידיים. הכמות למתכון היא 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים).

2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מנקים את עלי המנגולד ומפרידים את החלק הלבן מהחלק הירוק. קוצצים דק את החלק הלבן וגס את העלים.

3 מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ וחלקו הלבן של המנגולד. מערבבים היטב ומטגנים על להבה בינונית עד לריכוך (כ-10 דקות).

4 מוסיפים את העלים הירוקים, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לקערה גדולה ומצננים.

5 במעבד מזון (או בעזרת מועך תפוחי אדמה) טוחנים את גרגירי החומוס עד לקבלת פירורים גסים.

6 מוסיפים את החומוס לקערה עם המנגולד ומערבבים היטב.

7 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המים, המלח והכמון.

8  מערבבים היטב ומעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ. אופים כ-45-50 דקות, עד להזהבה. מומלץ לצנן היטב לפני החיתוך כדי שהפשטידה תתייצב.

 

פשטידת בצל, מנגולד וגרגירי חומוס (צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל)
אנחנו ניקח את מה שבתבנית, תודה|צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל

* שדרוג: קלפו בצל וחתכו לפרוסות דקות. הפרידו לטבעות והניחו על הפשטידה לפני האפייה.