צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
פסטה רוזה
אם הייתה נערכת תחרות למציאת הדרך הכי משתלמת להעביר 30 דקות, מצב רציני שהפסטה הזאת הייתה זוכה. רוטב ורדרד נעים וטעים של עגבניות ושמנת, גבעה של פרמזן מעל - מה כבר יכול לנצח את זה?
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 26/05/22
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם פסטה פנה
50 גרם חמאה
רבע כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות (750 גרם)
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
מלח
פלפל שחור
חצי כוס עלי בזיליקום טריים
100 גרם פרמזן מגורר
חצי כוס ממי בישול של הפסטה
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר את החמאה ושמן הזית ומטגנים את השום חצי דקה.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
2 מוסיפים לסיר את העגבניות והשמנת המתוקה ומבשלים שתי דקות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את עלי הבזיליקום. מבשלים על אש נמוכה עוד 10 דקות.
3 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
4 כשהפסטה מוכנה מסננים ומעבירים אותה לסיר של הרוטב עם חצי כוס ממי הבישול. מבשלים על אש גבוהה עוד 2 דקות.
5 מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. מגישים מיד עם עוד המון פרמזן מעל.