אוכל
צילום׃ אסף רונן

הכל בסיר אחד: עוף בוכארי עם אורז ופטריות

ריכזנו את כל האהבות שלנו בצלחת: מעמידים סיר אחד ומקבלים ארוחה למופת

הדר אליאס | mako | פורסם 14/10/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 133 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

רבע כוס שמן, לטיגון

3 כרעיים, מחולקות ונקיות

קופסת פטריות שמפיניון, פרוסות

5 שיני שום קצוצות

3 גזרים חתוכים לג'וליאנים או לקוביות קטנות

2 בטטות חתוכות לג'וליאנים או לקוביות קטנות

חופן אפונה (אפשר קפואה)

2 כוסות אורז

מלח, פלפל שחור, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, כפית וקצת פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מים ושופכים על האורז.

2 מטגנים את העוף בסיר גדול ומוציאים לצלחת נפרדת.

3 באותו סיר, עם אותו שמן, מטגנים את השום והפטריות כ-5 דקות.

4 מחזירים את העוף לסיר (על הפטריות) ומתבלים במעט מלח, פלפל ופפריקה.

5 מפזרים את הגזר, הבטטה והאפונה, סוגרים את הסיר ומניחים לאידוי של כרבע שעה. 

6 מסננים את האורז ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח, פלפל, כורכום, כמון וכפית פפריקה ומוסיפים מים עד לכיסוי האורז. מביאים לרתיחה.

7 מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהמים נספגים באורז. מנמיכים את האש עוד יותר (ללהבה הקטנה ביותר), מניחים נייר מגבת בין הסיר למכסה ומבשלים עוד שעה.