צילום׃ ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל
מג'דרה בסיר אחד
אנחנו יודעים, כשהסבתא העיראקית שלכם מכינה מג'דרה היא משתמשת לפחות במחבת אחת ושני סירים, אבל אצלנו, מה לעשות, עובדים אחרת. אנחנו לא אוהבים ללכלך כלים, ועובדה שגם ככה אנחנו מצליחים להכין מג'דרה פצצה
| mako אוכל
| פורסם 28/02/22
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כוס עדשים ירוקות
כוס אורז פרסי
2 בצלים, קצוצים
שמן זית לטיגון
4-5 כוסות מים (תלוי אם אתם אוהבים את המג'דרה יבשה או רטובה)
כפית מלח
חצי כפית כמון
אופן ההכנה:
1 משרים את העדשים בהרבה מים רותחים כ-30 דקות. מסננים.
2 מטגנים את הבצל בסיר בכמות נדיבה של שמן זית, עד להשחמה יפה.
>> בפעם שעברה למדנו איך מכינים קינואה
3 מוסיפים את האורז והעדשים המסוננות ומערבבים.
4 מוסיפים את המים ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
5 מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד כ-10 דקות.
* המג'דרה יוצאת רכה יחסית. אם אוהבים אותה יבשה יותר אפשר לצמצם את כמות המים ל-3 כוסות.