אם יש סכין אחד שהוא השימושי ביותר אצלכם במטבח, זה ברוב המקרים תשלפו אותו ראשון מהמגירה, איזה הוא? אצל רוב האנשים מדובר דווקא בסכין הכי פחות מתאים באותו הרגע. חשוב מאוד לדעת שסכינים שונים מתאימים לצרכים שונים. סכין קילוף, לדוגמה, אינו מתאים לחיתוך וסכין פילוט אינו מתאים למריחה. השוני העיקרי, מן הסתם, הוא בצורת הלהב ואופיו, אבל זה לא נגמר שם. הנה כמה עובדות שממש כדאי לדעת על סכינים, רגע לפני שרוכשים אחד חדש.
חד פחות מסוכן מקהה
כשמדברים על סכנת הפציעה, דווקא הסכין שאיננו חד מסוכן יותר מרעהו המושחז. שימוש בסכין שהלהב שלו קהה עלול לגרום לכך שהוא יחליק מעל הפרי או הירק שאתם חותכים, ועלול לפגוע באצבעותיכם. סכין חד, לעומת זאת, מצריך מאתנו הפעלה של פחות כח ולכן נכנס בקלות יותר בדיוק לאן שצריכים.
האחד המיוחד
עדיף להשקיע במעט סכינים מצוינים מאשר לרכוש ערכה גדולה ובינונית באיכותה. בסופו של יום, לא כולנו בשלנים גדולים ואיננו זקוקים לכל מגוון הסכינים שיעבור לגור אצלנו במגירת הסכו"ם. אם יש שלושה סכינים שהם חובה בכל מטבח ויוכלו לשמש אותנו (כמעט) להכל הם סכין שף משובח, סכין קילוף נוח וסכין לחם משונן.
להבים וידיות
באופן עקרוני ישנם שלושה סוגי להבים: להב חלק, להב משונן ולהב בעל צלעות אוויר או חורים. להב חלק חותך מזון קשה יותר בקלות; להב משונן נהדר לחיתוך מבלי להזיק למזון. הסכינים הקצרים מסוג זה טובים עבור ירקות ופירות ואילו הארוכים משמשים לחיתוך לחם; להבים בעלי צלעות אוויר טובים לחיתוך פרוסות דקות מבלי שאלו ייצמדו לסכין. לאחר שבחרתם את הלהב שלו אתם זקוקים כדאי לתת את הדעת לידית האחיזה. חשוב לשים לב שהיא תהיה נוחה לכם (לא כל ידית נוחה לכל אחד) ויש לבדוק שהחיבור בין הידית ללהב חזק ועמיד ויוכל לשאת כח רב בחיתוך מזון קשה יותר.
גם לקרש החיתוך יש תפקיד מפתח. קרשים מעץ או פלסטיק אנטי בקטיריאלי הם האידיאליים למטבח ושומרים בצורה מרבית על להב הסכין. אם אתם משתמשים בקרשי חיתוך מקרמיקה, אבן, שיש או אפילו מתכת מומלץ שתחליפו אותם. אין ספק שיש להם סטייל מנצח, אבל הם הורסים לכם את הסכינים, וחבל.