אין תמונה
עכשיו אנחנו מבינים את הכישרון במטבח
החומוס של אכרם

המרכיבים:
קילו גרגירי חומוס
חצי ליטר טחינה גולמית
לימון ומלח לפי טעם

אופן ההכנה:
1.משרים במים את גרגירי החומוס למשך הלילה
2.למחרת, מנקזים את המים מהחומוס ומחליפים במים חדשים
3.מבשלים את הגרגירים בסיר לחץ (ניתן להוסיף סודה לשתייה ואז אין צורך בסיר הלחץ)
4. מסננים את המים ומקררים את הגרגירים. טוחנים במיקסר עם מעט מים עד שנהיה סמיך.
5. מוסיפים רבע מכמות החומוס, טחינה, מלח ולימון לפי הטעם ומערבבים ביחד במיקסר עד שמקבלים חומוס.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חומוס ביתי של אכרם

>> והנה המתכון של דוחול ספדי לחומוס

חומוס (צילום: istockphoto)
רוצים חומוס? הבעל של פותנה יכין לכם בשמחה|צילום: istockphoto

הפלאפל של אכרם

המרכיבים:
2 קילו גרגרי חומוס
2 בצלים גדולים
פלפל ירוק חריף
חבילה כוסברה
חבילה פטרוזיליה
כמה שיני שום
תבלינים: כמון, פלפל שחור ומלח

אופן ההכנה:
1. משרים את גרגירי חומוס לילה שלם לפני ההכנה.
2. למחרת, מנקים ושוטפים את החומוס המושרה.
3. במטחנת בשר טוחנים את הבצל, פלפל, פטרוזיליה, כוסברה, שום, פלפלים ירוקים ואת גרגירי החומוס.
4. לבסוף מוסיפים את התבלינים.
5.לאחר מכן, יוצרים כדורים מהעיסה ומטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד שהם משחימים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: הפלאפל של אכרם

הטחינה של אכרם

המרכיבים:
ליטר טחינה גולמית
2 לימונים
כוסברה, פטרוזיליה, שום

אופן ההכנה:
1. טוחנים במיקסר את הפטרוזיליה, הכוסברה והשום.
2. מוסיפים למיקסר טחינה גולמית, מים, מלח ולימון ומערבבים למרקם קטיפתי.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: הטחינה של אכרם

* חומוס אכרם, שינקין 59, תל אביב, 03-6853043