עוגת תפוזים
המרכיבים:
3 ביצים גדולות
200 גרם סוכר (1 כוס)
350 גרם קמח (2.5 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
240 מ"ל שמן קנולה (1 כוס)
300 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי (1.25 כוסות)
קליפה מגוררת מחצי תפוז
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מקציפים ביצים וסוכר במיקסר 10-8 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד.
3. מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את תערובת הקמח יחד עם השמן, המיץ וקליפת התפוז, לסירוגין ובהדרגה, על מנת לקבל תערובת חלקה וללא גושים. יוצקים לתבנית משומנת.
4. אופים כ-50 דקות בתבנית עגולה או כ-45 דקות בתבנית אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
5. שומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת תפוזים
עוגה כושית
המרכיבים:
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
1 וחצי כוסות סוכר
6 כפות קקאו
2 ביצים
1 כוס מים רותחים
150 גרם מחמאה
אופן ההכנה:
1. במיקסר, בעזרת וו גיטרה, מעבדים את המחמאה לתערובת חלקה ורכה.
2. מוסיפים את כל היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר וניל, סוכר וקקאו מנופה ומערבבים עד קבלת תערובת פירורית.
3. מוסיפים את 2 הביצים בבת אחת ומערבבים חצי דקה במהירות בינונית עד שהן נבלעות בתוך המסה.
4. מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד אחידות.
5. יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק עד כמעט שיא גובה התבנית.
6. אופים ב-170 מעלות כ-40 דקות.
7. לאחר האפייה מברישים את העוגות בסירופ סוכר.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגה כושית
עוגיות סנדוויץ' ריבה
המרכיבים:
1 כוס אבקת סוכר מנופה
170 גרם חמאה
1 ביצה
1 חלמון
2 וחצי כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט ונילין
קליפה מגוררת מ-1/4 תפוז
ריבה אדומה
אופן ההכנה:
1. מערבבים עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר.
2. מוסיפים את הביצה, החלמון ושאר המצרכים היבשים ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
3. מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ויוצרים בעזרת חותכן/מוקד עיגולים.
4. במחצית מהעיגולים קורצים עוד עיגול קטן במרכז.
5. אופים את כל העוגיות ב-170 מעלות כ-13 דקות.
6. על העוגיות עם החור באמצע בוזקים אבקת סוכר.
7. על העוגיות ללא החור מזלפים ריבה אדומה. סוגרים לסנדוויץ'.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות סנדוויץ' ריבה
כעכים מזרחיים (ביסקוצ'וס)
המרכיבים:
3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית גרגירי אניס
200 גרם מרגרינה ללא מלח
1/3 כוס שמן
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. במיקסר, בעזרת וו גיטרה, מערבבים במהירות איטית את הקמח, המלח, אבקת האפייה והאניס.
2. מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מוסיפים את השמן ומערבבים כ-15 שניות ולבסוף מוסיפים את המים ומערבבים עד לאיחוד הבצק.
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
הכנת הכעכים:
1. מוציאים את הבצק מן המקרר ויוצרים גליל ארוך בקוטר 3 ס"מ.
2. חותכים לפרוסות בעובי של כס"מ.
3. כל יחידה מגלגלים לגליל ברוחב של ס"מ ויוצרים גלגל על ידי חיבור שתי הקצוות.
4. טובלים כל יחידה בביצה טרופה ומיד לאחר מכן בשומשום לבן ומניחים על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה (מספר העוגיות מתאים לשתי תבניות).
5. אופים בחום של 170 מעלות כ-35 דקות או עד קבלת גוון זהוב.
6. מקררים בטמפ' החדר ושומרים בכלי אטום. העוגיות נשמרות 10 ימים לפחות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כעכים מלוחים (ביסקוצ'וס)