צ'יקן נאגטס
כדרכם של האמריקאים, ששומן הוא הדבר האחרון שמרתיע אותם, גם את המנה הזו הם מטגנים בלב שלם. אנחנו הלכנו על הגרסה האפויה והלא פחות מוצלחת.
המצרכים (8 מנות):
כ-5 חזות עוף כפולים
פירורי לחם לטבילה
שמן לטיגון
לבלילה:
1 ביצה
1/2-1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 שן שום שמנמנה
1/4 כפית כורכום
1 בצל יבש קטן מאוד
3/4-1 כוס מים
1/2-3/4 כוס קמח
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
2.טוחנים יחד את כל חומרי הבלילה (היא צריכה להיות סמיכה מאוד). שימו לב, הכמויות יכולות להשתנות מעט - מומלץ להוסיף כל מצרך בהדרגה, עד לסמיכות והטעם המתאים.
3.חותכים את החזה לקוביות עבות (עוד אפשרות: לגלגל פסי חזה-שניצל לשבלולים עם קיסם).
4.טובלים בבלילה ואחר כך בפירורי הלחם, ומניחים את הנאגטס בשמן רותח רק ל-1/2 שנייה (שהתערובת "תיסגר").
5.מסדרים את הנאגטס על רשת התנור. מתחת לרשת כדאי לשים תבנית, שתקלוט את טפטופי השמן (המעטים מאוד).
6.אופים עד השחמה, בערך 10-15 דקות (לא לאפות יותר מדי, שהעוף לא יתייבש) ומגישים עם קטשופ או כל רוטב אחר.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: צ'יקן נאגטס
תפוחי אדמה אפויים
טוב, לזה לא באמת צריך מתכון, אבל אם אתם בכל זאת מרגישים חסרי ביטחון – הנה.
המצרכים (8 מנות):
8 תפוחי אדמה בינוניים, משוחים בשמן זית ועטופים בנייר כסף
לפסטו פטרוזיליה:
שליש כוס שמן זית
2 כוסות פטרוזיליה
2 שיני שום
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-220 מעלות.
2.מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית ואופים כשעה.
3.טוחנים את כל מרכיבי הפסטו, פותחים כל תפוח אדמה באמצע, שופכים מעט מהפסטו ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: תפוחי אדמה אפויים
פאי תפוחים
פאי תפוחים הוא קינוח שיש לו המון, אבל המון מתכונים. זה האחד שאני אימצתי.
המצרכים:
לבצק:
2.5 כוסות קמח
1/3 כוס שמן
1/2 כוס חמאה ללא מלח קרה (113 גרם)
1/2 כוס פלוס כף-שתיים מי קרח
למלית:
8 תפוחים חתוכים לקוביות
מעט חמאה
מעט קינמון
כחצי כוס סוכר חום
חופן צימוקים
אופן ההכנה:
1.מערבבים את חומרי הבצק במג'ימיקס (את מי הקרח מוסיפים לאט לאט) ומניחים במקרר לחצי שעה.
2.מחממים תנור ל-210 מעלות.
3.מרדדים חצי מהבצק לעובי חצי ס"מ ומפרדים תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ (בסיס ודפנות).
4.מכינים את המלית: מקפיצים במחבת את כל חומרי המלית עד שהתפוחים מתרככים.
5.מרדדים את המחצית השנייה של הבצק ומכסים את הפאי.
6.אופים כ-20 דקות, מורידים את החום ל-185 מעלות ואופים 40 דקות נוספות. אם הבצק מראה סימנים השחמת יתר, כדאי לכסותו בנייר אלומיניום.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פאי תפוחים
>> כל זאת ועוד - בבלוג לאכול עם העיניים