מפרגנים לאמריקאים על ה-4 ביולי שלהם, באמת מפרגנים. עד כדי כך מפרגנים, שאנחנו ממש מפצירים בכם להכין איזה פאי תפוחים נחמד ככה, לאות הזדהות (איזה כיף זה להזדהות דרך הקיבה?). ובכל זאת, לא ממש בא לנו להגביל את עצמנו לפאי המסורתי, אחרי הכל זה לא אנחנו שחוגגים עצמאות.
אז הנה כמה הצעות, אחת לפאי אמריקאי מסורתי ועוד ארבע לפאים קצת פחות מסורתיים - אבל לא פחות משובחים (ויש גם אחד בריאותי!). איש הישר בעיניו יעשה - העיקר שיעשה פאי תפוחים!
האמת היא שהתפוחים הם לא המרכיב העיקרי במתכון הזה, אבל הם ללא ספק חיוניים להצלחתו. חוץ מהם יש בו אגוזים, שמנת שבושלה עם סוכר דמררה ליצירת קרמל, וכמובן בצק פריך. טעים למות.
פאי תפוחים וחמוציות
פאי מכוסה בצק, כמו שאוהבים באמריקה. כשהנוזלים מתחילים לבעבע מתחת לחורים שבבצק - יודעים שזה מוכן, ומתכוננים להסתערות. מתכון מצולם של גיל חובב.
טארט תפוחים כפרי
מתכון שכולו בריאות, מתוך הספר "מתוק ובריא". טבעת בצק מקמח מלא, ובמרכזה מילוי תפוחים עם צימוקים, מייפל וסוכר וניל, שאפשר ורצוי להכין בבית.
טארט תפוחי עץ
זה כנראה הטארט הפשוט ביותר להכנה שתפגשו בחיים האלה: מפשירים בצק עלים, מסדרים עליו פרוסות תפוחים עם סוכר, קינמון וצימוקים - והופ לתנור. אחחח, תענוג.
פאי תפוחים בסגנון אמריקאי
בצק פריך למטה, פירורים למעלה, והרבה תפוחים טעימים באמצע. אם הדוד באמריקה במקרה קופץ לביקור - אתם חייבים להכין לו את הפאי הזה.