מה בתפריט?
* מנה ראשונה: מרק עגבניות
* עיקרית: קציצות בקר ביין אדום
* וגם: חזה עוף עם בטטה ועדשים
* קינוח: מאפינס בננה ושוקולד צ'יפס

אין תמונה
רשימת המצרכים השבועית

מרק עגבניות

המצרכים:
2 ק''ג עגבניות חתוכות לרבעים
שליש כוס אורז
8 גזרים בינוניים
2 בצלים גדולים
כף סוכר
מלח
פלפל
שום
גרידת לימון
מים

אופן ההכנה:
1. חותכים את הירקות גס ומאדים בסיר גדול עם מעט שמן זית. אחרי כמה דקות מוסיפים את העגבניות.
2. יוצקים מים עד לכיסוי של הכל, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כשעה.
3. טוחנים את המרק ומסננים לסיר אחר.
4. מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל חצי שעה נוספת. מוסיפים את הסוכר וגרידת הלימון ומתקנים עם מלח ופלפל אם צריך. מגישים עם כוסברה קצוצה.

>> אריאל כהן מלמד אתכם לבשל בפויקה

מרק עגבניות עם אורז ופסטיס של השף ניסים לוי (צילום: רוני בלחסן,  יחסי ציבור )
מרק עגבניות עם אורז. כבר שבעים|צילום: רוני בלחסן, יחסי ציבור

קציצות בקר ביין אדום

המצרכים:
• חצי קילו בשר טחון
• בצל
• 4 שיני שום
• יין אדום (אפשר גם יין קידוש)
• מלח
• פלפל

אופן ההכנה:
1. מתבלים את הבשר הטחון במלח ופלפל, לשים-מערבבים ומחלקים לקציצות עגולות של כ-50 גרם.
2. קולפים את הבצל וחותכים לטבעות רחבות.
3. מועכים מעט את השום (עם הקליפה).
4. צולים את הבצל והשום על מחבת ללא שמן, עד שהם משחימים. מוציאים אותם החוצה, במקומם מניחים את הקציצות וצולים היטב משני הצדדים.
5. מחזירים את הבצל והשום ומוזגים יין.
6. מבשלים על אש נמוכה עד שהיין מצטמצם לכדי רוטב סמיך.

חזה עוף עם בטטה ועדשים

המצרכים:
חצי קילו חזה עוף
שמן זית
כוס עדשים ירוקות
כוס עדשים אדומות
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
פטרוזיליה
כמון

אופן ההכנה:
1. חותכים את חזה העוף לקוביות.
2. מבשלים את העדשים במים עד שהן מתרככות.
3. חולטים את קוביות הבטטה עד שהן חצי רכות (עניין של כ-10 דקות).
4. על מחבת גדולה צולים את חזה העוף עם מעט שמן זית, כמון, מלח ופלפל והשום הכתוש.
5. כשהחזה שחום מוסיפים את הבטטה ואת העדשים, ומקפיצים עד שהבטטה רכה.
6. מתקנים תיבול עם עוד מלח ופלפל, ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.

מאפינס (צילום: RichLegg, Istock)
מאפינס בננה ושוקולד צ'יפס. איזה קל!|צילום: RichLegg, Istock

מאפינס בננה ושוקולד צ'יפס

המצרכים (20 עוגות):
6 ביצים
6 כוסות קמח תופח
3 כוסות סוכר
150 גרם חמאה מומסת
3 בננות חתוכות לקוביות
כוס שוקולד צ'יפס
קורט מלח
2.5 כוסות חלב

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את כל המרכיבים היבשים, ואליהם מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
3. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת או למאנז'טים אישיים, ואופים 12 דקות.

>> לכל המתכונים של אריאל כהן