אתמול בערב נפל דבר, ותושבי מדינת ישראל – ממש כמו תושבי בית האח הגדול – נחלקו לשתי קבוצות: אוהבי הפתיתים עם בצל מטוגן, ואוהבי הפתיתים נטורל. חושבים שמדובר בעניין פעוט? אתם כמובן טועים לגמרי, ומי שלא ראה את הכאוס שנוצר אתמול בעקבות הניסיון לערבב בין הקבוצות לא ראה כאוס מימיו.

אנחנו כאן, ממש כמו פרידה, כדי להשכין שלום, או ליתר דיוק – לתת בידיכם את הכלים להכריע בסוגיה. לפניכם שני מתכונים – לפתיתים עם בצל ובלי. היו אתם השופטים, קבעו מה יותר טעים וטקבקו את קביעתכם.

פתיתים בסיר (צילום: אילון פז, על השולחן)
פתיתים. אבל מה עם הבצל?|צילום: אילון פז, על השולחן

פתיתים נטורל ("בחיים לא שמעתי על פתיתים עם בצל")

המרכיבים:
כף שמן
כוס פתיתים
כוס ורבע מים רותחים
מלח או אבקת מרק (בסביבות החצי כפית)

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הפתיתים בשמן על אש בינונית, תוך כדי ערבוב (נזהרים לא לשרוף).

2. מוסיפים את המים הרותחים ומעט מלח, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש למינימום.

3. מבשלים 8-10 דקות.

פתיתים עם בצל ("פתיתים זה תפל בלי בצל!")

(מתכון של ורד בובליל)

המרכיבים:
חבילת פתיתים
בצל גדול
פלפל שחור, כורכום, מלח
מעט שמן לטיגון
מים

אופן ההכנה:

1. מגרדים במגרדת גסה את הבצל ומטגנים עד הזהבה.

2. מוסיפים חבילת פתיתים, את התבלינים ומים רותחים עד לגובה של ס"מ מעל גובה הפתיתים (אם רוצים להכין פחות מחבילה, הולכים על היחס של כוס פתיתים לכוס ורבע מים).

3. סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה. לאחר כ-10 דקות מכבים את האש. מערבבים כל כמה דקות, כדי שהפתיתים לא יידבקו.

ועכשיו בואו נבשל באמת: שוקי עוף בפתיתים של עומר מילר

המרכיבים:
1/2 כוס שמן זית
8 שוקי עוף
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
3 בצלים קצוצים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 שיני שום שלמות קלופות
3 כוסות פתיתים בצורת אורז
1 כף ראס אל-חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
2 עלי דפנה
1 ליטר מים (או ציר עוף)
1 כוס אפונה קפואה
להגשה: 1 כוס פטרוזיליה קצוצה

שוקי עוף בפתיתים (צילום: רונן מנגן)
עוף בפתיתים. תשקיעו עוד טיפה, מה אכפת לכם|צילום: רונן מנגן

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית בסיר רחב ומשחימים את שוקי העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור ומוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.

2. מוסיפים לסיר בצלים, גזר, סלרי ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים.

3. מוסיפים פתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.

4. מחזירים לסיר את שוקי העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 45 דקות.

5. מוסיפים אפונה, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.

6. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

יאללה, מחכים לטוקבקים שלכם!

>> רוצים להתעמק? בואו לראות איזה עוד דברים אפשר להכין עם פתיתים
>> מצד שני, הרבה יותר מתאים עכשיו מרק