לביבות זעתר (אפשר גם סומאק)
המצרכים (4-6 מנות):
3 כפות שטוחות של תערובת זעתר יבש או תבלין סומאק יבש
1 כוס בצל קצוץ
חצי כוס שמן זית
1 כוס קמח תופח
2 ביצים
2 כפות שום קצוץ
1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
1. יוצקים מחצית מהשמן למחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מבשלים על אש בינונית-קטנה עד
שהבצל שקוף.
2. מערבבים את שאר החומרים בקערה, ומוסיפים את הבצל.
3. מחממים את יתרת השמן במחבת, ויוצקים לביבות בעזרת מצקת או כוס קטנה (המרקם הוא כמו של בלילת פנקייק).
4. מטגנים משני הצדדים. מגישים עם יוגורט סמיך.
לביבות זיתים
המצרכים (4-6 מנות):
2 כוסות זיתים מסוננים היטב וקצוצים דק
1 כוס בצל קצוץ
חצי כוס שמן זית
1 כוס קמח תופח
2 ביצים
2 כפות שום כתוש
1 כפית גדושה כמון
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. יוצקים מחצית מהשמן למחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מבשלים על אש בינונית-קטנה עד
שהבצל שקוף.
2. מערבבים את שאר החומרים בקערה, ומוסיפים את הבצל.
3. מחממים את יתרת השמן במחבת, ויוצקים לביבות בעזרת מצקת או כוס קטנה (המרקם הוא כמו של בלילת פנקייק).
4. מטגנים משני הצדדים. מגישים עם יוגורט סמיך.
* המתכונים באדיבות נדב גרנות מהגן התנ"כי נאות קדומים