פסטה ברוטב עגבניות (צילום: Ju-Lee, Istock)
פסטה ברוטב עגבניות. עלק בשביל הילדים|צילום: Ju-Lee, Istock

רוטב עגבניות

המצרכים (7 מנות):
2 ק"ג עגבניות בשלות מאוד, או 4 קופסאות עגבניות משומרות במשקל 425 גרם כל אחת, מסוננות וקצוצות גס
2 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 גזר, חתוך לקוביות
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
כפית אורגנו יבש
חופן עלי בזיליקום
קורט פלפל גרוס
קורט מלח
קורט סוכר

אופן ההכנה:

1.אם משתמשים בעגבניות טריות, יש לקלף אותן: חורצים צלב בתחתיתה של כל עגבנייה, מניחים את העגבניות בקערה ומכסים אותן במים רותחים. ממתינים 10 שניות ומעבירים לקערה המכילה מי קרח. מסננים, ובעזרת סכין חדה מסירים את העוקץ וקולפים את העגבניות. חותכים לרבעים, מוציאים את הגרעינים וקוצצים את בשר העגבניות קיצוץ גס.

2.מחממים את שמן הזית בסיר על להבה בינונית. מוסיפים את רסק העגבניות לשמן, ומאדים 30 שניות תוך ערבוב רצוף בעזרת כף עץ, כדי למנוע חריכה.

3. מוסיפים את הגזר והבצל ומאדים על להבה נמוכה 10 דקות נוספות, או עד שהירקות מתרככים.

4. מוסיפים את העגבניות, האורגנו והבזיליקום ומבשלים על להבה נמוכה במשך 30 דקות, תוך בחישה מדי פעם.

5. מסננים את הרוטב שהתקבל במסננת גסה תוך לחיצה בעזרת כף עץ. מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר.

רוטב רוזה

המצרכים (כ-10 מנות):
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
כפית אורגנו יבש
חופן עלי בזיליקום
1 גזר, חתוך לקוביות
2 ק"ג עגבניות בשלות מאוד, או 4 קופסאות עגבניות משומרות במשקל 425 גרם כל אחת, מסוננות וקצוצות גס
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
קורט פלפל גרוס
קורט מלח
קורט סוכר
750 מ"ל שמנת מתוקה לבישול

אופן ההכנה:

1.אם משתמשים בעגבניות טריות, יש לקלף אותן: חורצים צלב בתחתיתה של כל עגבנייה, מניחים את העגבניות בקערה ומכסים אותן במים רותחים. ממתינים 10 שניות ומעבירים לקערה המכילה מי קרח. מסננים, ובעזרת סכין חדה מסירים את העוקץ וקולפים את העגבניות. חותכים לרבעים, מוציאים את הגרעינים וקוצצים את בשר העגבניות קיצוץ גס.

2.מחממים את שמן הזית בסיר על להבה בינונית. מוסיפים את רסק העגבניות לשמן, ומאדים 30 שניות תוך ערבוב רצוף בעזרת כף עץ, כדי למנוע חריכה.

3. מוסיפים את הגזר והבצל ומאדים על להבה נמוכה 10 דקות נוספות, או עד שהירקות מתרככים.

4. מוסיפים את העגבניות, האורגנו והבזיליקום ומבשלים על להבה נמוכה במשך 30 דקות, תוך בחישה מדי פעם.

5. מסננים את הרוטב שהתקבל במסננת גסה תוך לחיצה בעזרת כף עץ. מוסיפים את השמנת המתוקה ומחזירים לבישול של 10 דקות על אש נמוכה. מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר.

ספגטי בולונז של עינת שרוף25363 (תמונת AVI: מצעד האוכל הישראלי)
בולונז. זאת כבר פסטה פסטה|תמונת AVI: מצעד האוכל הישראלי

רוטב בולונז

המצרכים (כ-7 מנות):
800 גרם בשר בקר טחון – עדיף בשר צוואר (נתח מספר 10)
חצי כוס שמן זית
2 יחידות בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות
1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות
1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום קצוצות
חופן עלי בזיליקום טריים
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
כוס (200 מ"ל) יין אדום יבש
600 גרם עגבניות משומרות קצוצות (עם הרוטב)
100 גרם רסק עגבניות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1.מחממים שמן זית בסיר על להבה בינונית. מוסיפים את ירקות השורש (בצל, גזר וסלרי) ומטגנים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהם מזהיבים מעט.

2.מוסיפים את השום, הבזיליקום, הפטרוזיליה והבשר הטחון ומאדים 5 דקות נוספות, עד שהבשר מקבל גוון אפור כהה.

3.מוסיפים את היין האדום ומבשלים כ-3 דקות נוספות (על מנת לא לאדות את האלכוהול).

4.מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המשומרות ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך ומעובה.

5.מתבלים במלח ופלפל.

רוצים להשקיע באמת? הכינו גם את הפסטה בעצמכם!

המרכיבים:
100 גרם קמח דורום או שטיבל 9 (קמח מיוחד לפסטה)
ביצה אחת
קורט מלח
מעט שמן זית איכותי

פסטה ביתית (צילום: דן-יה שוורץ)
ככה נראית פסטה שמכינים בבית (לפני הבישול, כן?)|צילום: דן-יה שוורץ

אופן ההכנה:

1. שופכים על הקמח על משטח העבודה. יוצרים בו גומה ומכניסים את הביצה.

2. מערבבים היטב את המסה, עד לקבלת כדור בצק.

3. אוספים ומהדקים את כדור הבצק, ולשים מעט עם הידיים.

4. עכשיו יש שתי אופציות: אפשר לעבוד עם מכונה ואפשר ידנית. אם יש לכם מכונת פסטה מכוונים את המכונה על המצב הרחב ביותר ומרדדים. מקפלים את הבצק ומרדדים שוב. מעבירים שלב אחת, ומתחילים שוב. עם כל רידוד מוסיפים מעט קמח, על מנת למנוע הידבקות של הבצק למכונה. ממשיכים ומרדדים את הבצק עד לעובי של מספר 2 במכונה.

5. רידוד ידני: לשים את הבצק 7-8 דקות, עד שהוא הופך מבריק וגמיש. משטחים אותו במערוך לשכבה דקה וחותכים בעזרת סכין רצועות של פסטה.

6. בישול הפסטה: מרתיחים בסיר גדול 5 ליטר מים ומוסיפים כף גדושה של מלח. כשהמים רותחים מכניסים את הפסטה הטרייה (עובדים על אש גבוהה כל הזמן), ומבשלים 3-4 דקות תוך ערבוב מדי פעם. כשהפסטה צפה על פני המים - היא מוכנה. מוציאים את הפסטה לרוטב המוכן.

* רשת קפנטו משיקה קונספט ילדים ייחודי: תפריט מיני המוקדש למגוון רחב של מנות לילדים, כרטיס החתמות לצבירת הטבות ופעילות לזמן הישיבה בבית הקפה.

>> אהבתם? בואו ללמוד קצת יותר בסדנת הפסטה הביתית שלנו
>> והנה כמה מתכונים אמריקאיים קלים ומהירים