אין תמונה
ותודה לבני סיידא על המשהו ליד הקפה
עוגיות מטבעות שוקולד

200 גרם חמאה רכה
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
50 גרם שקדים מולבנים, טחונים
13/4 כוסות (250 גרם) קמח, מנופה

לקישוט:
50 מטבעות שוקולד, רצוי מריר
2 תבניות התנור, מרופדות בנייר אפייה

1. שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר 30 דקות.

2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). צרים מהבצק 50 כדורים ומניחים בתבנית עם רווח של 3 ס”מ בין הכדורים. שמים על כל כדור מטבע שוקולד, ולוחצים כך שמתקבלת עוגייה שטוחה מעט ובמרכזה מטבע שוקולד.

3. אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

עוגיות מטבעות שוקולד של בני סיידא (צילום: קופסת המתכונים שלי, הוצאת מודן, קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן)
מטבעות שוקולד. יותר טוב מכסף|צילום: קופסת המתכונים שלי, הוצאת מודן, קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן

עוגיות קוקוס עם חלב ממותק

4 חלבונים מביצה מס’ 1
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 פחית (400 גרם) חלב ממותק מרוכז
500 גרם שביבי קוקוס
תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בקערת מערבל (מיקסר) את החלבונים ומקציפים. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקבלת קצף יציב.

2. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים ידנית. מוסיפים את שביבי הקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.

3. בעזרת כף גלידה כדורית, נוטלים מהתערובת ומורידים ערימות קטנות לתבנית.

4. אופים 15-13 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

עוגיות קוקוס של בני סיידא (צילום: קופסת המתכונים שלי, הוצאת מודן, קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן)
עוגיות קוקוס. החלב המשומר עושה פה פלאים|צילום: קופסת המתכונים שלי, הוצאת מודן, קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן

נמס בפה

250 גרם חמאה רכה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר דמררה
2 כפות ליקר אמרטו או ברנדי
1/2 כפית קינמון
3 חלמונים
3 כוסות (420 גרם) קמח, מנופה
50 גרם שקדים מולבנים, טחונים

לציפוי:
כ-55 שקדים שלמים מולבנים
3 חלמונים, טרופים עם 2 כפות שמן; או 2 חלבונים, טרופים קלות
4 כפות סוכר
2 תבניות התנור, מרופדות בנייר אפייה

1. שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה, שני סוגי הסוכר, הליקר והקינמון ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבלים אחרי כל הוספה. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ולשים רק עד שהבצק מתאחד. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעתיים.

2. צרים מהבצק כ-55 כדורים, משטחים מעט כל כדור ומניחים בתבנית עם רווח של 3 ס”מ בין הכדורים. נועצים בכל כדור שקד ומהדקים. מברישים בחלמון הטרוף ובוזקים מעט סוכר. שומרים במקרר שעה.

3. מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 מעלות צ.). אופים 27-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

עוגיות נמס בפה של בני סיידא (צילום: קופסת המתכונים שלי, הוצאת מודן, קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן)
עוגיות נמס בפה. לא צריך להוסיף כלום|צילום: קופסת המתכונים שלי, הוצאת מודן, קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן

עוגיות שומשום של אימא

1 כוס (125 גרם) שומשום מלא קלוי
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
13/4 כוסות (250 גרם) קמח, מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל משובחת
תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד.

2. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים. על נייר האפייה שבתבנית צרים מכל כדור גליל באורך 35-30 ס”מ ומשטחים בעזרת כף היד לגובה של 0.5 ס”מ. מניחים בתבנית עם רווח של 5 ס”מ בין הגלילים.

3. אופים כ-25 דקות עד שהגלילים מזהיבים - הגלילים תופחים בזמן האפייה ומתפשטים מעט בתבנית. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס”מ. מאחסנים בקופסה אטומה.

עוגיות שומשום של בני סיידא (צילום: קופסת המתכונים שלי, הוצאת מודן, קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן)
עוגיות שומשום. סומכים על אמא של בני סיידא?|צילום: קופסת המתכונים שלי, הוצאת מודן, קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן
>> והנה מנה דיאטטית של דג עם ירקות, כדי לקזז