1. שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר 30 דקות.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). צרים מהבצק 50 כדורים ומניחים בתבנית עם רווח של 3 ס”מ בין הכדורים. שמים על כל כדור מטבע שוקולד, ולוחצים כך שמתקבלת עוגייה שטוחה מעט ובמרכזה מטבע שוקולד.
3. אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.
מטבעות שוקולד. יותר טוב מכסף|צילום: קופסת המתכונים שלי, הוצאת מודן, קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן
1. שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה, שני סוגי הסוכר, הליקר והקינמון ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבלים אחרי כל הוספה. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ולשים רק עד שהבצק מתאחד. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעתיים.
2. צרים מהבצק כ-55 כדורים, משטחים מעט כל כדור ומניחים בתבנית עם רווח של 3 ס”מ בין הכדורים. נועצים בכל כדור שקד ומהדקים. מברישים בחלמון הטרוף ובוזקים מעט סוכר. שומרים במקרר שעה.
3. מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 מעלות צ.). אופים 27-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.
עוגיות נמס בפה. לא צריך להוסיף כלום|צילום: קופסת המתכונים שלי, הוצאת מודן, קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד.
2. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים. על נייר האפייה שבתבנית צרים מכל כדור גליל באורך 35-30 ס”מ ומשטחים בעזרת כף היד לגובה של 0.5 ס”מ. מניחים בתבנית עם רווח של 5 ס”מ בין הגלילים.
3. אופים כ-25 דקות עד שהגלילים מזהיבים - הגלילים תופחים בזמן האפייה ומתפשטים מעט בתבנית. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס”מ. מאחסנים בקופסה אטומה.
עוגיות שומשום. סומכים על אמא של בני סיידא?|צילום: קופסת המתכונים שלי, הוצאת מודן, קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן