סלט עגבניות ולחם איטלקי
סלט איטלקי קלאסי, שיגרום לכם להודות לאל על זה שלא גמרתם את הלחם של אתמול, וגם לא זרקתם אותו לפח. אפשר להכין עם עגבניות רגילות, אבל עגבניות תמר יבטיחו תוצר עסיסי ומתקתק יותר. סלט פצצה.
סלט טונה מעושנת
חסות, תירס, עגבניות שרי ונבטים – עד כאן זה נשמע רגיל. אבל עכשיו תקפיצו כמה פרוסות של טונה מעושנת ברוטב של שמנת מתוקה, שום וחרדל, ותקבלו סלט טעים, משביע ולא שגרתי, עם רוטב שבדרך כלל לא תפגשו על סלט.
רות אוליבר מציעה מתכון לחיטה מבושלת רק קלות, שבה משובצים ירקות, אגוזים וצימוקים, וגם שני תפוזים – בשביל הפרשיות. את הרוטב מכינים מדבש, מיץ תפוזים וחומץ. מעניין, לא?
סלט סטילטון
סטילטון היא גבינה כחולה עדינה יחסית, קרמית ומשובחת במיוחד. במתכון שלפניכם מצוות אותה ארז קומורוסקי לסלרי, תפוחי עץ ואגוזי מלך. אם אין לכם סטילטון אתם יכולים להכין את אותו סלט עם רוקפור – רק אל תספרו לארז.
סלט חומוס ותרד
ספק סלט ספק תבשיל, עתיר חומצה פולית וסיבים תזונתיים, ובעיקר טעים בשיגעון. להשלמת החוויה אפשר לשבור פנימה כמה ביצים (בזהירות, כן?), ולהפוך את המנה למעין שקשוקה.
לגרסת ההדפסה של המתכון
סלט עדשים ים תיכוני
סלט עדשים שחורות של פיליס גלזר, עם פלפלים בשני צבעים, זיתים, גבינת פטה ולימון. מזכיר לכם את יוון? לא במקרה. בריא בריא, טעים טעים.
בשר על סלט שורשים
ארטישוק ירושלמי, שורש פטרוזיליה וראש סלרי פרוסים דק דק, עלי בייבי בשביל הרעננות, ושתי פרוסות של בשר משובח ממעל – שיהיה במה לנשוך. תוסיפו קצת רכז רימונים, ותבינו למה הילה אלפרט אוהבת את הסלט הזה.
חזה עוף בגריל על מצע סלט קוסקוס ועשבי תיבול
מנה קצת פחות קלילה, אבל עדיין קיצית וכיפית (וגם די דיאטטית!). עוף? יש. קוסקוס? יש. ירקות? יש. נו, מה אתם עוד עושים כאן? מתכון של תמי סירקיס-אקרמן.