אין תמונה
וולפנייט ספיישל. חשבתם שזה סתם מיונז למטה?

השאלה איפה אוכלים את ההמבורגר הכי טוב בתל אביב יכולה לפצל כל חברה למחנות. לכן החלטנו לא לשאול אף אחד, ולהכתיר בעצמנו את וולפנייטס כהמבורגרייה האהובה עלינו ביותר. בטוח יש כאלה שיחלקו עלינו, אבל עוד יותר בטוח שיש רבים אחרים שיסכימו עם ההכתרה. בשבילם, וגם בשביל כל האחרים, שמסכנים, עדיין לא יודעים מה טוב – חילצנו מהשף של וולפנייטס את המתכון למנת הספיישל שלו - WOLFNIGHTS SPECIAL.

לזכותו ייאמר שהוא חלק איתנו את המתכון ממש מכל הלב, ולא קימץ בטיפים ("אבל חשוב להגיד לקצב 'בשר לא מיושן'!"). אנחנו יכולים לגמול לו רק בהכנת המעדן הזה, ובהתמוגגות הראויה.

אם אתם נמנים עם שומרי הכשרות – אל תמהרו לברוח. אפשר להגיש את כל העסק גם בלי גבינה ובייקון. קפצו לסוף, ותקבלו הצעות אחרות.

יאללה, יוצאים לדרך.

החומרים (ל-5 קציצות):

1 קילו בשר טחון טרי, לא מיושן (לבקש מהקצב 65% צוואר או שייטל, שהוא בשר רזה יחסית, ו-35% פאלדה טלה (בשר שמן)
2 כפיות מלח
מעט פלפל שחור גרוס גס
100 מ"ל מי סודה

לרוטב שום קונפי:
5 שיני שום
150 מ"ל שמן זית
200 גרם מיונז

להגשה:
לחמניות המבורגר (בוולפנייטס משתמשים בלחמניות חלב, שהן לחמניות רכות ומעט מתוקות)
עלי חסה, עגבניות פרוסות, בצל סגול ומלפפונים חמוצים

לא חובה:
גבינת אמנטל
בייקון (רצוי רו בייקון)

אין תמונה
גרסה לשומרי הכשרות. במקום בייקון וגבינה - בצל מטוגן

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב:
1. מבשלים את שיני השום בסיר קטן בשמן זית בחום נמוך מאוד, עד שהן מתרככות. חשוב להקפיד לא לטגן את השום – אם השמן מתחמם מדי ומתחיל לבעבע, ניתן לכבות את האש ולתת לשום להמשיך להתרכך בשמן החם. מוציאים את השום מהשמן ומקררים. את השמן אפשר לשמור לשימושים אחרים.
2. מעבירים את שיני השום דרך מסננת דקה, ומערבבים עם המיונז.

הקציצות:
3. מערבבים טוב את כל המרכיבים.
4. מחלקים ל-5 קציצות, מכפכפים אותן חזק ומאחדים לעובי של כ-2.5 ס"מ (עובי אחיד יאפשר צלייה אחידה של הקציצה וימנע מהקצוות להישרף).
5. צולים בגריל רשת (מעל גחלים או גריל גז) – צלייה מעל רשת מאפשרת לשומן להישרף, ועודפי השומן לא נשארים עם הקציצה. לאחר שצולים צד אחד של ההמבורגר (כ-3 דקות) הופכים אותו ומניחים את פרוסת האמנטל מעל, כדי לאפשר לה להתרכך בזמן צליית הצד השני.
6. כדקה לפני הוצאת ההמבורגר מהאש, מניחים את פרוסות הבייקון לקלייה על הגריל.

הרכבה והגשה:
7. קולים את הלחמניות משני הכיוונים, בטוסטר או בגריל.
8. מורחים קונפי שום על הלחמנייה, ומניחים את ההמבורגר עם הגבינה, ומעליו את הבייקון הקלוי (3 פרוסות).
9. מגישים כל מנה עם 2 עלים פנימיים (בהירים) של חסה, 2 פרוסות עגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ.

תוספות נוספות אפשריות, לשומרי הכשרות או בכלל:

* בצל פרוס גס, מטוגן בשמן זית או קלוי על הגריל
* ביצת עין (ניתן להניח מחבת עם מעט שמן זית על הגריל ולטגן את הביצה)

* המתכון באדיבות וולפנייטס שף בורגר, לילנבלום 40 (פינת נחלת בנימין), תל אביב, 057-9438955

>> רוצים צ'יפס ליד?
>> כדאי לכם! מסתבר שתפוחי אדמה טובים לדיאטה!
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ההמבורגר של וולפנייטס