חושבים שכבר טעמתם את טעמו של החורף? טוב, אתם אולי צודקים, אבל באופן רשמי חגיגות העונה קרה מתחילות רק מחר. בשבילנו, איך לא, זאת סיבה מצוינת להביא לתודעתכם חמישה מרקים מצוינים, שישביחו את חוויית הצינה שלכם, ואפילו יפצו על החושך שיורד עלינו כבר בארבע אחה"צ.
מרק גונדי עם קציצות בשר
הגונדי המסורתי משלב קמח חומוס ועוף טחון. ההצעה שלנו היא פחות מוכרת, וקציצותיה עשויות אורז ובקר דווקא. לא מכירים? וואו, כל כך הגיע הזמן.
>> למתכון: מרק גונדי
מרק בשר ועדשים
הקשר הפרסי נשמר, עם שני לימונים פרסיים יבשים, שמעשירים עוד קצת את טעמו של המרק ההו-כה מלא כל טוב הזה. שלושה סוגי בשר, עדשים ירוקות ועוד כמה ירקות, שיהיה. כבד, מלא ומרנין.
>> למתכון: מרק בשר ועדשים
מתכון של מסעדת אגאדיר, עם חמאה ויין והרבה הרבה בצל. תוספת של גבינת אמנטל תהפוך את המרק הזה לעונג מוחלט. מי שזה מתנגש לו עם ציר העוף יצטרך לוותר, השאר מוזמנים לתת חזק בשחיתות. חורפי, צרפתי, מעולה.
>> למתכון: מרק בצל
מרק גולאש הונגרי
מלא תבלינים, מלא ירקות, וכמובן כמות נאה של בשר (מומלץ ללכת על נתח צ'אך, שהוא נטול שומן ומתאים פיקס). מגישים עם לחם כפרי, וסוגרים ארוחה חורפית מושלמת.
>> והנה עוד מרק גולאש, למי שלא מצא את עצמו
מרק חרירה
מרק מרוקאי עתיר מורשת, עם בשר, עצמות מוח וקטניות לרוב. שימו לב – החומוס והעדשים צריכים להתבודד לילה שלם במים, כך שצריך להיערך מבעוד מועד. מתכון של הסבתא שהייתם רוצים שתהיה לכם. מעוניינים בגרסה לא בשרית של חרירה? קיבלתם.
>> למתכון: מרק חרירה
>> ובל נשכח את מרק העדשים שחיים כהן הכי אוהב
>> עוד המון מרקים מחכים לכם כאן